"Engelsiz Akhisar" sloganıyla yapılan farkındalık yürüyüşüne İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Akkuyu, Akhisar  Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Halil İbrahim Demirbaş, Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri, öğretmenler, veliler, engelli dernekleri temsilcileri katıldı. Yürüyüş sırasında engelliler, ellerinde taşıdıkları pankartlarla engellilerin hatırlanması hususuna dikkat çektiler. Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi, Misak-ı Milli İlkokulu önünde başlayan yürüyüş, Kaymakamlık binası önünde Metreran gösterisiyle devam etti. Daha sonra 13 Sokak, İkinci Nakliye Caddesi ve 15 Sokak güzergahı ile Milli Egemenlik meydanında son buldu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Akhisar  Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Halil İbrahim Demirbaş, iki öğrenci ile Atatürk Anıtına çelenk koydu. 

Daha sonra açıklama yapan Akhisar  Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Halil İbrahim Demirbaş;" Bildiğiniz gibi içinde bulunduğumuz hafta engelliler haftasıdır. Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arası Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Engelliler Haftası hem ülkemizde hem de Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede aynı tarihlerde çeşitli etkinlikler ile anılır. Hafta boyunca engellilerin sorunları topluma kazandırılmaları konularında yayınlar, toplantılar ve seminerler düzenlenir. Bugün Dünya nüfusunun yaklaşık 500 milyonunu engelli insanlar oluşturmaktadır. Ülkemizde n ise engelli vatandaşlarımızın oranı yüzde 12 olarak belirlenmiştir. Engelli vatandaşlarımızın asıl beklentisi, yardım ve acıma duygusu değildir durumlarına uygun çözüm oluşturulmasıdır. Onların isteği birey olarak tanınma ve topluma katılımlarının sağlanmasıdır. 

Yıllar öncesine bakıldığında hem engelli bireyler hem de aileleri toplumdan uzak bir hayat sürdürmüşlerdir. Günümüzde ise onların önündeki engellerin yavaş yavaş yıkıldığını hep birlikte görmekteyiz. Engelli. yakınları sahip oldukları hakların bilinciyle ve sorumluluğuyla hareket ederek onların gelişimine olumlu yönde katkı sağlamaktadır. Sevgi ile anlayış ile kucaklandıklarında onların aşamayacağı engel yoktur. Toplumun uzatacağı sıcak bir dost eli onların kendini iyi hissetmesi ve içindeki cevherin ortaya çıkması için çok önemlidir. Engelli vatandaşlarımızın herkes gibi normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Engelliler yaşamlarını sürdürmek için. çalışmak ve gelir sağlamak zorundadırlar. Çünkü çalışmak yaşamı güzelleştirir, insanı mutlu eder ve huzur verir. Ayrıca art niyetli kesimlerin eğlence odağı olmaktan çıkarak toplumsal döngüye katkı sağlamanın hazzını yaşarlar. Engellilerin de yapabilecekleri işler vardır. Onlara yardımcı olmak adına çalışabilecekleri alanlarda iş vermek gerekir. Kabiliyet ve enerjilerini üretime dönüştürmeleri için olanaklar sağlanmalıdır. Biz eğitim camiası olarak özel öğrencilerimizi önemseyen bir yaklaşım ile azamı ölçüde çalışıyoruz. Onlara tutunacak bir dal sunmak için uğraşıyoruz. Herkes şunu bilmelidir ki; engellilere toplumda, hayatta yer vermek onlara bir ikram değildir. Zaten böyle bir hakları vardır. Hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını unutmayalım. Her insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım" dedi.

Yürüyüşe katılan engelliler de duygularını paylaşarak, sadece bir gün değil her gün hatırlanmak istediklerini vurguladılar.