Edinilen bilgiye göre Akhisar’ın Araplar Mahallesinde yaşayan Tahir ve Kadir Çetin tarafından mahalle girişine yaptırılan 15 Temmuz ve tüm vatan Şehitleri ile Gazileri anısına hayrat çeşmesi yaptırdı. Çeşmenin üzerindeki Türk bayrağı üzerinde bulunan Atatürk rölyefi ve bayrağını parçaladıkları görüldü. 

Bunu gören bazı vatandaşların kendilerine ulaştıklarını ifade eden MHP Akhisar eski ilçe başkan vekili Halil Öksüz; “Vatandaşlar bizlere gelip taleple ilçemize iki kilometre uzaklıktaki hayrat çeşmedeki bayrak ve Atatürk rölyefinin parçalandığını söylediler. Geçtiğimiz günlerde yağmurlu bir havada buraya geldik. Her yer çamur içindeydi, hatta yol kenarlarında moloz yığmış vatandaş ev eşyaları ve çöpler yollarda burası merkeze ilçeye 2 kilometre uzaklıkta bir yer.”

Hayırsever vatandaşlarımız Tahir Çetin ve Kadir Çetin bu çeşmeyi yaptırmışlar ve suyu getirmişler. Ne yazık ki hain diyeceğimiz bazı vatandaşlar Türk Bayrağı üstündeki Atatürk rölyefini imha etmişler. Hatta çeşmedeki fayansları kırmışlar. 

Vatandaşların bizlere gelip taleple ilçemize 2 km uzaklıktaki geçtiğimiz günlerde buraya geldik yağmurlu havaydı her yer çamur içindeydi hatta yol kenarlarında moloz yığmış vatandaş ev eş yaları çöpler yollarda burası merkeze ilçeye sadece 2 3, km uzaklıkta ve Vatandaşlarımızda bu vatan sevgisi asla bitmez Şehitler için anısına Tahir Çetin ve Kadir Çetin bu çeşmeyi yaptırmışlar suyu getirtmişler” dedi.

Akhisar MHP ilçe başkanı Ahmet Namal; “Öncelikle çeşme hayratını yaptıranlardan Allah razı olsun. Yapılan çirkin olay sonrası vatandaşlar partimize gelerek bizlerden yardım istedi. Bizde basın mensuplarıyla birlikte ve yönetici arkadaşlarımızla beraber konuyla ilgilenip önce Türk bayrağını yenisiyle itfaiye desteğiyle değiştirdik. Çeşme ve Atatürk rölyefini de yaptırıp ayrıca kötü olan mahalle yoluyla ilgileneceğiz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi. (K.Ş)