Akhisar Belediyesi ve TSE arasında asansörlerin bakım ve işletme yönünden güvenliğini sağlamak amacıyla protokol imzalandı. Düzenlenen imza törenine, Belediye Başkanı Salih Hızlı,  TSE Ege Bölge Koordinatörü Kürşat Yılmaz, Manisa İl Müdürü Muhittin Aydın, Muayene gözetim teknik yöneticisi asansör sorumlusu Cenk Alpay katıldı.

Akhisar Belediyesi ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında düzenlenen yeni protokole göre bina sahipleri asansörlerin yıllık kontrollerini Türk Standartları Enstitüsü’ne yaptırmak zorunda olacak. Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereği güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için piyasaya arz edildiği tarih itibariyle ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere bina sorumlusu tarafından her asansörün yıllık kontrolünün yapılması zorunlu olduğu bildirildi.

18 Kasım 2008 tarih ve 27058 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanan “Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği”, 05 Kasım 2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanan “Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” hükümleri gereği bina yöneticileri, binalarda kullanılan asansörlerin yılda en az bir kez kontrolünü yaptırmaktan ve belediyeler ise, ilçe sınırları içindeki asansörleri, yılda bir kez A tipi Muayene Kuruluşu tarafından kontrol edilmesini sağlamaktan, yıllık kontrolün yapılıp yapılmadığını denetlemekten, can ve mal güvenliği açısından sıkıntı oluşturan asansörlerin hizmet dışı bırakılmasından sorumlu kılınmıştır.

Bu nedenle Akhisar ilçe sınırı içinde bulunan yapılardaki asansörlerin yıllık kontrolünü, 2018 yılı içerisinde gerçekleştirmek üzere akredite A tipi Muayene Kuruluşu olan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile Akhisar Belediyesi bir protokol imzaladı.

Konu hakkında bilgi veren Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Latif Çakmak; “Binanızda bulunan asansörün/asansörlerin yıllık kontrolü, asansörün aylık bakımından sorumlu servis personeli nezaretinde, yakalarında tanıtım kartları olan TSE muayene personeli tarafından gerçekleştirecektir.

Kontrol çalışmaları sırasında muayene personeline yardımcı olmanızı, kontrol sonrası raporlarınızı alarak, raporda belirtilen eksik ve hataları gidermenizi ve binanızdaki asansörlerin güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlamanızı bekliyoruz.

TSE raporunda asansöre ilişkin can ve mal güvenliğini ilgilendiren eksik ve hatalar varsa giderilmesi veya giderilene kadar asansörün servis dışı bırakılması zorunludur.

Bahse konu yönetmelik gereği Asansörlerin Yıllık Kontrolleri hizmetinin yerine getirilmesinde insanımızın mal ve can emniyetini koruyucu duyarlılığınız ve işbirliğiniz için teşekkür eder, sağlık ve esenlikler dilerim” dedi.