Akhisar Lisesinin  1965-1966   ders yılının en çalışkan  sınıfı olan  6 FEN sınıfından 30 arkadaş  51 yıl sonra bir araya geldiler hasret giderdiler. Okudukları  Akhisar Lisesinin adının değiştirilmesine, ve  binalarının yıkılmasına üzüldüler.

Aralarında profesörler, uzman doktorlar, mühendisler, öğretim üyeleri, öğretmenlerden  oluşan  51 yıl öncesi 6 FEN sınıfı öğrencilerini sosyal medya aracılığı ile bir araya getiren  İzmir’de oturan Yüksek  Orman Mühendisi  Güldeniz Gönül,  İzmir, İstanbul, Ankara ve diğer yerleşim yerlerden gelen  arkadaşlarını bir araya getirmekten mutlu olduğunu  belirterek, “Akhisar’da öğretmenlikten emekli olan arkadaşımız İsmail Paşayiğit, Akhisar’daki  programı hazırladı. Sınıfımızda 53 kişi vardı. 9 arkadaşımız  vefat ettiler. 10 kişiye yakın arkadaşımız da yurt dışındalar. O günkü sınıfımızda 5 kız arkadaşımızdan 3 burada. Diğer 2 si yurt dışında.  Arkadaşlarım tekrar bir görev verdiler. Bu toplantıları bundan sonra her yıl yapmak istiyoruz.” Dedi.

2 gün Akhisar’da kalan  51 yıl sonra bir araya gelen 6 FEN sınıfı arkadaşları, beraberlerinde getirdikleri resimler elden ele  dolaştırılırken,  bir araya gelip tek tek  51 yıl ve öncesi başlarından geçen anılarını anlatıp, araçlarına binip mezun oldukları Akhisar Lisesine geldiler. Mezun oldukları binanın  yıkıldığını, yeni yapılan binanın levhasında “Çağlak Anadolu Lisesi” yazısını görünce, eski Tenis Federasyon başkanlığını yapan Azmi Kumova, “Adeta bir anıt gibi olan  binamız yıkılmış. Adı değişmiş. Ben ve arkadaşlarım  üzüldük. 51 yıl öncesi ve yaşanan  anılar gözlerimin önünden gitmiyor.” Dedi. Eşleri ile birlikte gelen 30 arkadaş kaldıkları otelde, gece eğlencesi sonrası  gelecek yıl tekrar bir araya gelmek üzere vedalaştılar. (Haldun Akyüz)