Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen Akhisar Temsilcilikleri, önceki gün İzmir’in Ödemiş ilçesi Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen’in öğrencisi tarafından vurularak hayatını kaybetmesiyle ilgili ortak basın açıklamasını Öğretmenevi önünde yaptılar.  Saat 17.15'te yapılan ortak basın açıklamasını Eğitim-Sen İlçe başkanı Engin Şengül, Eğitim-İş Başkanı Elif Duran Ergan ve Türk Eğitim-Sen başkanı Cihan Küçükaydın okudu. 

3 Eğitim Sendikası ortak basın açıklamasının tam metni;

EĞİTİM SENDİKALARI ORTAK BASIN AÇIKLAMASI ÖĞRETMENLERE VE KAMU ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDET NE ZAMAN SON BULACAK?
Son yıllarda öğretmenlere yönelik şiddet büyük artış gösterdi. Neredeyse her gün eğitim ve bilim yuvalarımızda öğretmenler, eğitim çalışanları sözlü ya da fiziksel saldırıya uğramaktadır. Gün geliyor bir öğrenci öğretmeni bıçaklıyor, gün geliyor veliler ellerinde sopalarla öğretmenlere meydan dayağı atıyor. Gün geliyor yöneticiler tarafından baskı gören mobbing uygulanan eğitim çalışanlarının haberlerini duymayalım. Son günlerde öğretmenlerimizin darp edilmesi, eğitim çalışanlarının, kamu kurum ve kuruluşlarında bıçaklı, sopalı saldırılar sonucu yaralanmaları, tekme ve yumruklarla dövülmeleri öğretmenlere yönelik saldırıların hız kazandığı sık yaşanan olaylardan olmuştur. Bu acı haberlerin sonuncusu da önceki gün İzmir Ödemiş’ten geldi. Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, iki öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürüldü. Ayhan Kökmen öğretmenimize yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve eğitim camiamıza sabır ve başsağlığı temenni ediyoruz.
Öğretmen, Etkisizleştirildi, Yetkisizleştirildi, Değersizleştirildi
Öğretmene yönelik şiddeti bireysel olaylar gibi göremeyiz. Çünkü öğretmenler yıllardır öğrenci ve veli şiddetine maruz kalmaktadır. Bunun nedeni de öğretmenin etkisizleştirilmesi, değersizleştirilmesi, korunup, kollanmamasıdır. Öğretmenlerin çok maaş alıp, az çalışıyor algısı, öğretmenlerin özlük haklarının yeterince gözetilmemesi, öğretmeni savunmasız hale getirmektedir. Cefakar öğretmenlerimizi hor görenler, okullarda öğretmene uygulanan şiddetin bir numaralı sorumlularıdır. Hükümetin uyguladığı yanlış eğitim politikaları bu ve benzeri ölümlerin nedenidir.
Şiddeti Nefretle Kınıyor, Reddediyor, Telin Ediyoruz.
Öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının tek vücut olarak dimdik ayakta olduğunu tüm ülkemiz kamuoyuna ilan ediyoruz. Öğretmene uygulanan şiddet olayları gerçekleştiğinde, sorumluluk makamlarını işgal edenlerin de kınama mesajlarını tabii ki olumlu buluyoruz. Ancak yetki sahibi olanların, sadece kınamakla yetinmesini bir zafiyet olarak gördüğümüzü ve kendilerinden daha somut adımlar atmalarını da beklediğimizin bilinmesini istiyoruz. Şiddet Uygulayanlara Yasal Düzenlemeler Yapılmalı, Cezalar Caydırıcı Olmalı. Okullarda alınan güvenlik önlemlerinin daha çok arttırılması gerekmektedir. Öğretmene yönelik şiddetin durdurulması için önlemlerin alınması kaçınılmaz olmuştur.
Yaşananlar açıkça göstermektedir ki eğitim çalışanları birçok kesim tarafından rahatlıkla hedef alınabilmekte ve bunlara karşı savunmasız kalmaktadır. Gelinen bu nokta, herkesin sorumluluk üstlenmesi, bu kötü gidişin durdurulması için harekete geçmesini gerektirmektedir. Bilinmeli ki öğretmenin mağduriyet yaşadığı, itilip kakıldığı, ciddiye vĞ dikkate alınmadığı bir ülkenin ayakta kalabilmesi de oldukça zordur.
Öğretmene Atılan Her Tokat Toplumun Kalbine Bir Ok Gibi Saplanır!
Yukarıda saydığımız tüm hususlar iyi incelenmelidir. Öğretmene yönelik şiddeti önemsiz gibi görmek, bunu es geçmek önümüzdeki yıllarda okullarda şiddet olaylarının çok daha fazla artmasına ortam hazırlayacaktır. Öğretmenlere uygulanan şiddete karşı her türlü eylem ve etkinliğe dün ve bugün olduğu gibi yarın da destek vereceğimiz bilinmelidir. Bu noktada burada bulanan biz eğitim sendikaları olarak öğretmenlere yönelik saldırıları protesto ediyoruz, lanetliyoruz. Başta terör kurbanı Aybike öğretmenimiz, Necmettin Öğretmenimiz ve Ayhan müdürümüz olmak üzere görevi başında rahmetli olan öğretmenlerimize rahmet, eğitim camiasına da baş sağlığı diliyoruz.
Buradan yetkililere sesleniyoruz;
Eğitim çalışanını sahiplenin.
Öğretmenlere, okul yöneticilerine, eğitim çalışanlarına uygulanan şiddeti durdurun.
Onların can güvenliğini sağlayın.
Öğretmene, kaybettiği itibarı kazandırın.
Tekrar geçmiş olsun hepinize saygılar sunuyoruz.
Açıklamanın sonunda 3 sendika temsilci başkanları Öğretmenevi duvarına "Eğitimciye  Şiddete Dur De" pankartını astılar.