Manisa'nın Akhisar, Alaşehir, Salihli ve Sarıgöl ilçelerinde deprem hareketlerini izleme istasyonları kurulması için çalışma başlatıldı.

Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday öncülüğündeki heyet Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret ederek konu hakkında bilgi verdi.

Heyete yer alan İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Akhisar’da özellikle Gölmarmara hattının sürekli hareket eden bir fay hattı olduğunu ve özellikle incelenmesi gerektiğini kaydetti.

Deprem öncesi hareketliği önceden öğrenmek için Akhisar, Sarıgöl, Alaşehir ve Salihli'de 9 adet yerel yönetimlerin katkıları ile istasyonlar kurulacağını ifade eden Gündoğdu, "İstasyonlardan gelecek veriler anında DOHAD merkezinden ve belediyeler tarafından da izlenecek. Deprem öncesi hareketliliği önceden bilmek önemlidir. Yerel yönetimlerle işbirliği ile kurulacak istasyonlar yakında hayata geçirilecek" dedi.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ise ilçede kurulacak olan deprem izleme istasyonları için destek olacaklarını belirtti.