Bayramların birlik ve beraberliğin daha da yoğunlaştığı, paylaşma ve hoşgörünün en güzel yaşandığı günler olduğunu belirten Özkan, "İnsanlara erdem ve olgunluk kazandıran, sevgi, hoşgörü, sabır ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinin yaşandığı Ramazan ayının sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. 

Bayramlar milli ve manevi değerlere sahip çıkılması için önemli günlerdir.  Şimdi ise milli ve manevi değerlerin zirveye ulaşmasına vesile olan Ramazan Bayramını kutlayacağız. Böyle müstesna günlerin insanlar arasında sevgi köprüsü kurmasını istiyoruz. Küslüklerin yerini barışın aldığı, dostluğun bereketin bolca yaşandığı bir Bayram diliyoruz.

Bu özel günlerde, sevdiklerimizle vakit geçirmek, büyüklerimizi, kimsesiz ve muhtaç vatandaşlarımızı ziyaret etmek, ebediyete intikal eden yakınlarımızı yad etmek, aramızdaki kırgınlıkları gidermek, kardeşlik duygularını pekiştirmek, birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin sosyal barışını sağlamak ve daha müreffeh yarınlara ulaşmamız için bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Ramazan Bayramı’nın Türkiye’ye, millete ve tüm İslam Alemine huzur, barış, refah getirmesini diliyor, bu duygularla tüm Manisa'lı hemşehrilerimizin bayramını kutluyorum. Yine, gerek milletimizin huzur ve selameti için vatan topraklarında, barış ve istikrarı korumak için yurt dışında fedakarca görev yapan bütün asker ve polislerimizin mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum." dedi.