Akhisar 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği, 20. Uluslararası “Kadın Danışma Merkezleri” temalı kadın kurultayına davet edildi.
 
Konuyla ilgili 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği binasında basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasını dernek yönetim kurulu üyesi Yasemin Kasacı okudu.
 
Kasacı yaptığı açıklamada; “Geçen yıl başladığımız 8 ay süren 3886 kadınla birebir yaptığımız anket çalışmamız sonucunda Kadın Danışma Merkezleri ve Kadın Konukevleri açılması hakkında ne düşünüyorsunuz sorumuza 3505 kadın evet, 191 hayır ve 190 fikrim yok cevapları sonucuna ulaşmıştır. 2016 yılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Manisa il Müdürlüğü 995 tedbir kararıyla kadına, çocuğa, engelliye yönelik şiddette Manisa’nın 18 ilçesi içerisinde Akhisar’ımızın 1. Sırada olması yürüttüğümüz kampanyanın ne kadar doğru sonuçlar çıkardığını göstermiştir.
 
Geçen yıl 8 Mart sürecinde yürüttüğümüz imza kampanyamızın sonucunu Akhisar Kamuoyu ile paylaşmış, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyemize teslim ederek bu konunun kentimizde zorunluluk haline geldiğini ısrarla belirtmiştik. Ancak Akhisar belediye yetkililerine ısrarlı randevu taleplerimize rağmen bu sonuçları hala iletebilmiş değiliz. Kadın Danışma Merkezlerinin kentlerimizde oluşturulması taleplerini ısrarlı takibimiz sonucunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kadın danışma merkezleri ve kadın konukevlerinin açılması 2017 Manisa İl Eylem planının içine alınmış ve Manisa valiliğimiz tarafından nüfusu 100 bini aşan tüm ilçelerimize bu merkezlerin oluşturulması konusunda yazı gönderilmiştir.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı şiddeti izleme ve önleme merkeziyle işbirliği içinde yaptığımız Eğitim Seminerleri, ziyaretlerimiz devam etmektedir. Bugün ise Türkiye’de Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı’nın girişimiyle başlatılan kadına yönelik şiddetle karşı mücadele kapsamında danışma merkezleri ve kadın konukevi çalışmaları yürüten kadın örgütlerinin, belediyelerin, ilgili kurumların, kamu kurum çalışanlarının katılımıyla kadın konukevleri ve danışma merkezleri 29. Kurultayına bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla 8 Mart Kadın Dayanışma Derneği olarak davet edilmiş olup, dernek başkanımız Ayşen Uçar ve Dernek yönetim kurulu üyemiz Burcu Dikilikaya Karaca katılımcı olarak gideceklerdir. 3 gün sürecek olan kurultayda tüm ülkeden ve komşu ülkelerden katılacak olan delegasyon ile atölyeler ve kadın danışma merkezleri konusunda sunumlar yapılacaktır. Oradaki bilgi, donanım ve kazanımlarla mücadelesini yürüttüğümüz kadın danışma merkezleri ve kadın konukevlerinin oluşturulması konusunun takipçisi olacağımıza, kentimizde ki kadınlara böyle bir alanı birlikte çalışarak yaratabileceğimizin müjdesini veriyoruz. Kentimizde kadın danışma merkezleri gibi bir alanın kazanılmasının önünü açan Akhisarlı kadınlara ve sürekli bizim yanımızda olan duyarlı Akhisar halkına özellikle basın mensuplarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.” Dedi.