İzmir öğrencilere oldukça fazla olanak sunan şehirlerimizdendir. İzmir’de kiralık daire arıyorsanız şuanda doğru yerdesiniz.

Ege Üniversitesi’ni kazanan öğrenciler… İzmir’de nerede oturmalı, İzmir’in hangi imkanlardan faydalanmalısınz?  Ege Üniversitesi yakını kiralık daireler için nerelere bakmalısınız? Bornova kiralık daire fiyatları ne durumda? Ulaşım açısından hangi semtler daha avantajlı? Gelin beraber göz atalım…

Öğrenci hayatının sunduğu olanaklar arasında en şanslı şehirlerden biri İzmir. Özellikle Bornova ilçesi konumu gereği tam bir öğrenci cenneti. Keyifli, eğlenceli, rahat bir öğrencilik dönemi geçirmek için herkese harika seçenekler vadeder. Eğer siz de valizini hazırlayıp İzmir’e doğru yola çıkan öğrenciler arasındaysanız hayatınızın en güzel yıllarına hazır olun!

Türkiye’nin en büyük en gelişmiş ve en modern kentlerinden biri olan İzmir, ekonomik olduğu için öğrencilere cazip bir yaşam imkanı sunar. Ekonomik yaşam için sunduğu koşullarının yanı sıra, gelişmiş sosyal yaşam merkezleri, sinema ve tiyatro gibi kültür- sanat olanaklarıyla da üniversite öğrencilerine çeşitli avantajlar sağlar.

Okulunuza yakın yerlerde bütçenize uygun özelliklerde bir kiralık daire bulabilecek olmanız da İzmir’in göz ardı edilemeyecek avantajları arasındadır. Çünkü İzmir kiralık daire seçeneklerinde öğrencilere müthiş fırsatlar sunar. Ege Üniversitesi yakınında kiralık daire arıyorsanız Bornova’da çok uygun seçeneklerle karşılaşabilirsiniz.

Öğrenciler için Bornova’da yaşam rehberi

Bornova, yardımsever ve güler yüzlü insanlarla dolu bir ilçe. Arkadaşlarınızla birlikte aktivitesi bol, sosyal hayatı hareketli öğrencilik süreci yaşayacağınız ideal bir konumda bulunuyor. Ege Üniversitesi kampüsü Bornova’da olduğu için öğrenciler çoğunlukla, kiralık daire seçenekleri için burayı tercih ediyor. Üniversitenin tüm fakülteleri Bornova yerleşkesinde konumlanmış durumda. Kültür sanat hayatınında oldukça hareketli olduğu ilçede belediyenin yaptığı bir gençlik merkezi de bulunuyor. Öğrencilerin pek çok ihtiyacına cevap verebilen merkezde, yeme-içme, çamaşırların yıkanması gibi temel ihtiyaçların dışında kültür, sanat ve sosyal yaşama dair aktiviteler de mevcut. Bizzat gençler tarafından yönetilen gençlik merkezinde öğrenciler, kolektif bir yaşam sürdürüyor. Burası Bornova’ya dışarıdan gelen öğrenciler için harika bir yaşam merkezi…

Bornova kiralık daire seçenekleri ve fiyatları

Yaşanılası bir şehir olan İzmir’de, aynı zamanda yaşam kalitesi de oldukça yüksek. Hemen her sokak aynı caddeye bağlanır. Düzenli bir şehir olmasıyla ünlü olan İzmir’de, metro, vapur ve otobüs seferleri kentin her noktasına ve havalimanına sorunsuz ulaşım sağlar. Dolayısıyla şehrin neresinde oturursanız oturun, ulaşımda sorun yaşamazsınız. Ancak özellikle Ege Üniversitesi yakını kiralık daire seçeneklerini araştırıyorsanız Bornova sizin için oldukça ideal. Zingat.com Bölge Raporu’na göz attığımızda İzmir’de 100 metrekarelik kiralık daire fiyatlarının ortalamasının 1.057 TL olduğunu görüyoruz. Bornova kiralık daire fiyatları ise ise ortama 1.101 TL civarında. Bu noktada Ege Üniversitesi’ne ev sahipliği yapan Bornova, kiralık daire fiyatlarının İzmir’in ortalamasını çok da aşmadığını görüyoruz. Bornova’da 826 TL’den başlayan kiralık daire fiyatları 1.376 TL’ye kadar uzanıyor.