MUSTAFA ÖZDEMİR (ÖZELHABER) Türkiye’nin ilk yerli otomobilinin üretim yeri için birçok il ve ilçe talepte bulunurken, Akhisar’da bunlardan birisi olmaya aday gözüküyor.
 
FABRİKA HAZIR
 
Yıllarca Akhisar’ın kanayan yarası durumda olan Sigara Fabrikası, yerli otomobil üretimi için biçilmiş kaftan durumunda yer alıyor. Özellikle 103 bin metrekare kapalı alanı, Akhisar’ın stratejik bölgelere yakınlığı da göz önüne alındığında yerli otomobil fabrikasına dönüştürülmemesinin hiçbir sebebi kalmıyor.
 
AKHİSAR STRATEJİK NOKTADA
 
Yeni faaliyete geçecek İstanbul – İzmir Otoyolu, Demiryolu ve Limanlara yakın olan 200 bine yakın nüfusu bulunan Akhisar yerli otomobil fabrikasının kurulacağı yerlerden bir adım önde bulunuyor.
 
KALİFİYE ELEMAN YETERLİ
 
Akhisar’da bulunan Celal Bayar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda Otomotiv bölümü, Endüstri Meslek Liselerinde Motor bölümlerinin bulunması da kalifiye eleman sorununun önüne geçecek.
 
Dönemin Başbakanı Süleyman Demirel tarafından 1977 yılında temeli atılan, bugüne kadar atıl olarak bekletilen Akhisar Sigara Fabrikası 1 Milyon 200 bin metrekare alandan oluşuyor. Fabrikada 103 bin metrekare kapalı alan bulunuyor.
 
Atıl durumda olan Akhisar Sigara Fabrikasının Yerli otomobil fabrikasına dönüştürülmesi için bazı kurumların girişimlerinin başladığı da öğrenildi.