Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisalıların 7/24 nakit ya da kredi kartıyla su faturası ödeme ve kartlı su sayaçlarına dolum yapabilmeleri için hizmete aldığı ‘Su Matik’ cihazlarını il genelinde de yaygınlaştırıyor.  

MASKİ Genel Müdürlüğü, su abonelerine işlem kolaylığı sağlamak amacıyla uygulamaya aldığı ‘Su Matik’ cihazlarını ilçelerde hizmete kazandırmaya devam ediyor. Abonelerin 7/24 işlem yapabilmesi için Manisa merkezin dışında 10 ilçede cihazların bağlantısı yapılarak kullanıma hazır hale getirildi. MASKİ ekipleri, son olarak Salihli ilçesine bağlı Sart Mahallesi’nde ‘Su Matik’ cihazının montajını gerçekleştirdi. Fatura ödeme ve kartlı sayaç dolumunun yanı sıra avans bakiye yükleme imkanı sağlayan uygulama vatandaşa büyük bir işlem kolaylığı getirdi. 

Ödeme noktaları çeşitlendiriliyor

MASKİ ayrıca, ön ödemeli su sayacı kullanan abonelerin internet üzerinden yapılan bakiye ve avans yüklemelerinin kartlara aktarımını sağlayan ‘MASKİ Pratik’ cihazlarını da beldeden mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerinde ve akıllı sayaç kullanımının yaygın olduğu büyük mahallelerde hayata geçirmek için çalışmalarına başladı. 100 adet ‘MASKİ Pratik’ bu noktalarda hizmete sunularak vatandaşların işlem yapmak için mahallelerden ilçe merkezine gelmesine gerek kalmayacak. İhale sürecinin devam ettiği uygulama kısa sürede yaygınlaşacak. 

Ayrıca Akhisar'da ise MASKİ ve Tahir Ün Caddesi'nde bulunan MABEM binasının önünde Su Matik cihazları bulunuyor.