Fakat yeni hatta özellikle yolcu taşımacılığı ilk aylarda yüzde seksenlere kadar düştü. Yeni hatta bir istasyon binası yapılmadı. Prefabrik adeta baraka gibi sadece 10-15 yolcunun girebildiği bekleme salonu ve görevli odaları bulunuyor. Şehrin içersinden geçen demiryolundaki raylar ve travers yerlerinden sökülerek  yeni hattın bulunduğu araziye taşınıyor. Kış aylarının başladığı bu günlerde, traverse  yazılan “Üşüyoruz Reis” mesajı Akhisarlıların bir mesajı olarak değerlendiriliyor.

Yeni demiryolu hattının ve çevre yolunun  4  veya 5 yıl önce AKP Milletvekili Uğur Aydemir tarafından “Akhisar’ı Uçuracak Projeler” olarak sunulduğunu söyleyen yeni baraka istasyonda, yolcular ve yetkililerle görüşen CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu   “Özellikle  trenlere yolculuk yapan vatandaşlarımızdan  çok şikayetler alıyoruz. Şehirden 4-5 kilometre uzağından geçen  yeni demiryolunda aldığımız bilgelere göre ilk aylarda Akhisar’dan özellikle İzmir ve Balıkesir’e giden yolcuların  % 80’lere varan düşüler oldu. Daha sonra yeterli olmamasına rağmen toplu ulaşım araçları ile yolcu sayısında artış olduğu söyleniyor. Fakat yinede  şehrin ortasında bulunan eski istasyondan trene binenlerin  sayısına ulaşılamadığını biliyoruz. Yetkili birimlerden aldığımız bilgiye göre Akhisar’dan her yöne giden yolcu sayısının ayda 6/l azaldı. Havaların  soğuması ile en güzel mesajı bir vatandaşımız traverse yazdığı, “Üşüyoruz Reis”  mesajı ile vermiş. İstasyon binası yapılmadı. Prefabrik    adeta baraka ile hizmet verilmeye çalışılıyor. Burası ova olduğu için şehir merkezine oranla hem daha soğuk ve çok rüzgar tutuyor. Ocak şubat aylarında ve yağışlı havalarda buradan trene binmek bile mesele olur.” Vehbi Bakırlıoğlu, çağdaş ülkelerde, özellikle gezdiği Avrupa ülkelerinin büyük şehirlerinde demir yolu yolcu taşımacılığının kentlerin merkezlerindeki istasyon ve garlarından yapıldığını da sözlerine ilave etti.

Bakırlıoğlu sadece Akhisar’da demiryolunun  şehrin dışına taşınmasının sorunları yanında, Akhisar çevre yolu hakkında da  görüşlerini açıklamak istediğini, çevremizdeki ilçelerden Gölmarmara, Kırkağaç, Salihli, Soma’nın çevre yollarının bittiğini, Akhisar’ın çevre yolunun bir türlü tamamlanamadığını belirterek, “ İzmir İstanbul karayolu şehrimizin tam ortasından geçiyor. Oto gar ile Gölmarmara Çevre yolu bağlantısı arasında  tam 9  trafik lambası bulunuyor. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir istikametinden gelip, İzmir, tatil beldeleri Bodrum, Kuşadası, Marmaris gibi yerlere gidenler ve tam ters istikamette yol alan araçların  mutlaka çevre yolu tamamlanmadığı için şehrimizin merkezinden geçiyorlar. Özellikle bayram  ve tatil günlerinde şehrimizin içinden transit geçen tüm araçlar kuyruklar oluşturuyor. Saatlerce araç kuyruğunda bulunan  araçların sürücülerinin şehrimiz hakkındaki görüşlerini düşünmek bile istemiyorum. Ne yazık ki uçuran projeler hep böyle olursa gerisini siz düşünün.” Dedi.