Akhisar Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Güral, Türkiye Pazarcılar Federasyonunun düzenlediği 4. İstişare Değerlendirme ve Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı. Antalya'nın Belek ilçesinde 20-23 Ekim tarihleri arasında yapılan 4. İstişare Değerlendirme ve Başkanlar Kurulu toplantısında, kayıt dışı esnafın, kayıtlı esnafı mağdur ettiğini, toplantıda aldığı bilgileri, Mustafa Güral ve başkan yardımcısı Onay Anayol ile Akhisar'daki üyelerine basın aracılığı ile açıklama yaparak paylaştı.  

Pazarcılar odası binasında yapılan basın açıklamasını başkan Mustafa Güral, yaptığı açıklamada şunları söyledi.  Güral;" 20-23 Ekim tarihleri arasında Türkiye Pazarcılar Federasyonumuzun düzenlemiş olduğu 4. İstişare Değerlendirme ve Başkanlar Kurulu toplantısına Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi , Gümrük ve Ticaret Bakan yardımcımız Fatih Çiftçi ,Müsteşarımız Cenap Aşçı, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürümüz Necmettin Erkan, Türkiye genelinde Pazarcılar Odalarımızın Başkanları ve Yönetim kurulları üyeleri katılım sağlayarak toplantımızı yapmış bulunmaktayız. Öncelikle;bu toplantıyı düzenleyen Türkiye Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanımız Sayın Ali Karaca'ya ve Yönetim Kurulu üyelerine odam ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Yapmış olduğumuz toplantı Türkiye genelinde bulunan 330 bin kayıtlı pazarcı esnafımıza hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah'tan dilerim. 

Gümrük ve Ticaret bakanımız sayın Bülent Tüfenkçi ye Akhisar’ımız hakkında gerekli bilgileri ve Büyükşehir yasasından dolayı esnaf ve sanatkarımızın sıkıntılarını ve sorunlarını tek tek dile getirerek Akhisar Belediyemizin pazarcı esnafımıza yapmış  olduğu hizmetleri  tek tek anlattık. Akhisar Belediyemizin Akhisarlı pazarcı esnafına ve pazara gelen tüketicilerimiz için Türkiye’de bir ilki yaptığı Serinletme sistemimizi Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi’ ye bizzat videosunu göstererek izletmiş bulunmaktayız. 4 yıllık pazarcılar odamızın çalışma raporunu sunarak yapmış olduğumuz faaliyetleri Gümrük ve Ticaret Bakanlığımıza rapor halinde ilettik. Yeni dönemde seçildiğimiz takdirde pazarcı esnafımızın olmazsa olmazlarından birisi olan Soğuk hava deposu hakkında çalışmalarımızı ayrı bir rapor ile Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi ve Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürümüz sayın Necmettin Erkan ile istişaremizi yaparak Hibe desteğini alınabilmesi için gerekli müracaatlarımızı yaptıktan sonra Ankara’da tüm işlemler için yardımcı olacaklarının sözünü Sayın Bülent Tüfenkçi’ den aldık. 

Akhisarımızda zeytin ve zeytinyağının önemini ve Akhisar'ımıza ne kadar katkısı olduğunu anlatırken sofralık zeytinimize prim desteği verilmediğini ilettik. Bu konuyla alakalı Akhisar Ticaret Borsamızın değerli başkanı Sayın Alper Alhat’ın gayretli bir çalışmasının olduğunu başbakanımız Sayın Binali Yıldırım beye ilettiğini bizde Gümrük ve ticaret bakanımız sayın Bülent Tüfenkçi ‘ye iletmiş bulunmaktayız. Sayın Bakanımıza pazarcı esnaflarımızın çok zor şartlarda mesleğini icra ettiğini soğuk sıcak kar buz yağmur demeden sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar mesai verdiğini ancak kayıtlı esnafımızın tezgah ve mekanları belli olduğu ancak, devletine bir kuruş para ödemeden kayıt dışı çalışan kişilerin il ve ilçelerimizde en işlek cadde ve sokaklarda kayıt dışı seyyar faaliyet gösterdiği bu kişiler kayıtlı esnafımızı mağdur ettiklerini belediyelerin bu yönde siyasi olarak baktıklarını ve hiçbir yaptırım uygulamadıklarını anlatarak, haksız rekabete yol açan bu kişilerin engellenebilmesi için  Belediyelerimize gerekli talimatların verilmesini talep ettik. Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürümüz Sayın Necmettin Erkan ile NACE kodları hakkında ve pazarcılar odamıza kayıt olabilecek meslek grupları hakkında tezgahlar ve pazaryerleri vasıtasıyla yapılan perakende ticaret meslek gruplarının dışında seyyar satıcılık 47.99.11 –seyyar satıcılık 47.99.13-seyyar satıcılık 56.10.01-seyyar satıcılık 56.30.90 meslek gruplarının pazarcılar odamıza verildiğinden dolayı kendilerine teşekkür ettik. Gümrük ve Ticaret Bakanımız sayın Bülent Tüfenkçi’ye Akhisarspor formamızı hediye ettik" dedi.