Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca hayata geçirilen tam 375 dev eser 29 Kasım çarşamba günü açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurdelesini keseceği 7,7 milyar lira değerindeki tesisler arasında Ege’yi şaha kaldıracak projeler de bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Kasım çarşamba günü Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek toplu açılış töreni ile 375 dev tesisin kurdelesini kesecek. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca hayata geçirilen tesislerin toplam yatırım maliyeti 7,7 milyar lirayı buluyor.

Saat 14.00’da başlayacak açılışta Türkiye’nin dört yanına telekonferans sistemi ile canlı bağlantılar da yapılacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açacağı tesisler arasında DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nce İzmir, Manisa ve Uşak illerinde inşa edilen 26 proje de bulunuyor. 

Ege’yi şaha kaldıracak projeler açılış listesinde

Çeşme’nin su sıkıntısını çözecek Karareis ve Salman Barajları. Küçük Menderes Ovası’nda 15 bin 800 dekar araziyi sularayak, üreticiye her yıl 12 milyon lira ek gelir sağlayacak. Ödemiş Aktaş Barajı ve Uşak’ı yepyeni bir çehreye büründüren Dokuzsele Deresi Islah Projesi de Erdoğan’ın açacağı tesisler arasında yer alıyor.

İzmir’e 185 milyon liralık tesis

3 ilde inşa edilen 26 projenin toplam maliyeti 386 milyon 050 bin lirayı bulurken;  açılacaklar arasındaki İzmir yatırımı ise 185 milyon lirayı aşıyor 

30 Kasım itibari ile Uşak’ta 161 milyon 350 bin; Manisa’da ise 24 milyon 700 bin lira değerindeki tesis vatandaşın hizmetine sunulmuş olacak. 

Açılışı yapılacak İzmir Manisa ve Uşak yatırımları arasında en yüksek maliyetli yatırım 84 milyon 600 bin lira ile “ Ödemiş Aktaş Barajı ve Sulaması ilk sırada yer alıyor. Onu 55 milyon 250 bin liralık maliyeti ile Uşak Dokuzsele Deresi Islah Projesi ve 41 milyon 700 bin liralık maliyeti ile Uşak Uzundere Barajı izliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan’ın açacağı tesisler şunlar: 

İzmir : Karaburun Karareis Barajı, Ödemiş Aktaş Barajı, Bergama Karalar Barajı, Karaburun Salman Barajı, Bergama Çamtepe Barajı, Kemalpaşa Yukarı Kızılca Göleti, Bergama Bayramcılar Göleti, Ödemiş Aktaş Barajı Sulaması, Bergama Karalar Barajı Sulaması, Bergama Bayramcılar Göleti Sulaması, Bayındır Yusuflu Arpacılar Deresi Taşkın Koruma Projesi, Tire Sarılar Mahallesi Künk Deresi Taşkın Koruma Projesi

Manisa: Demirci Ayvaalanı Barajı, Demirci Ayvaalanı Barajı Sulaması, Akhisar Selçikli Mahallesi Köyiçi Deresi Taşkın Koruma Projesi, Sarıgöl Bahadırlar ve Güneydamları Mahalleleri Karal Dere Taşkın Koruma Projesi 2. Kısım

Uşak: Merkez Uzundere Barajı, Merkez Kocadere Barajı, Merkez Selvioğlu Göleti, Merkez Eskisaray Göleti, Merkez Selvioğlu Göleti Sulaması, Merkez Dokuzsele Deresi Islah Projesi, Karahallı İlçe Merkezi Boyalı Dere Yankolu Taşkın Koruma Projesi, Merkez Bölme Deresi, Taşkın Koruma Projesi 2. Kısım, Merkez Bozkuş, İkisaray,Kılcan Köyleri ve Uşak Havaalanı Taşkın Koruma Projesi 1. Kısım,  Uşak Merkez Yeşildere Köyü Taşkın Koruma Projesi