Özellikle tavanda ve kapılarda boya olması aracın satışında sorun oluşturduğundan araç sahipleri şimdilerde 'boyasız göçük düzeltme'ye yöneliyor.

Konu hakkında görüşlerini aldığımız Akhisar Sanayi sitesinde 'boyasız göçük düzeltme’ ustası Uğur Leylek öncelikle bu işin milli sermayeyi koruduğunu kaydetti. 'boyasız göçük düzeltme hakkında bilgiler veren Uğur Leylek, “Öncellikli maksadımız milli servete sahip çıkıp araçlarınızdaki boyadan veya değişimden oluşacak özellikle resmi servislerde karşılaştığınız afaki fiyatlarla onarım sonrasında büyük değer kayıplarını ortadan kaldırarak aracınızın orijinalliğini koruyup maddi kayıpları ortadan kaldırmaktır. 

Tabiki herşeyin olması gerekenden çok çok daha az olsa bile bir karşılığı olacaktır. Kaportacılığımın yanında bu sistemi duyup araştırdım ve bu işi en iyi ustalardan öğrenmek için kursuna gidip sertifikamı, ekipmanlarımı alarak boyasız doğrultma ve plastik tampon onarım işine başladım. Yaptığım her işi çok ciddiye almayı bir hayat felsefesi olarak görüyorum. Araştırdım kendimi geliştirmek anlamında her fırsatı değerlendirdim. Şubat ayında yine bu işi yapan yakın dostum Nihat oto kaporta Nihat Güngörmüş ile birlikte şubat ayında Almanya'ya kurs ve fuar çalışmasına gideceğiz.  Yeni sistemleri yerinde inceleyip kendimizi geliştireceğiz . Amatörce başlayan köpek eğitimiyle geldiğim nokta hayat felsefemi ortaya çıkarmıştır sanırım.

Karşılaştığım bir kaç durumla ilgili bir örnek verecek olursak. Bir araç vardı BMW aracın değeri 220.000 TL civarında idi şu an resimlerde gördüğünüz gri araç. Sağ iki kapıda oluşan hasar için servise gidilmiş ve bu araca iki kapı değişmesi karşılığında 15.000 tl lik bir fiyat çıkarmışlar ve araç Uğur oto kaporta boyasız göçük onarım ve plastik tampon onarım merkezine geldi. Biz aracı boyasız bir şekilde onardık. Şimdi düşünün bu araç servise gitti ve 15.000 tl karşılığında kapılar değişerek onarım yapıldı. Yuvarlak bir hesap yapacak olursak 

Onarım ve parça ücreti: 15.000 tl

Aracınızın bu değişim sebebiyle değer kaybı 25.000 tl toplam 40.000 tl. Servisimizde uygulanan sistemler sayesinde bu rakam %70 varan oranlarda onarım yapılmaktadır” dedi.