ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, Türkiye’nin içinden geçtiği ekonomik süreçte odalarına bağlı KOBİ’lerin süreçten olumsuz etkilenmelerini azaltmak ve ticaretlerini sürdümelerine destek olmak için Nefes Kredilerinin kullandırılmasına devam edildiğini söyledi. Dr. Ulusoy, “Toplumun içinde bulunduğu bu zor süreçte TOBB’un aldığı karar doğrultusunda KOBİ’lerin kullanımı için bütçemizden iki kez katıldığımız Nefes Kredisi kampanyası ile ilk etapta 480 bin lira, ikinci etapta ise 210 bin lira yatırdık. Kobilere toplam desteğimiz 11 milyon 60 bin liraya ulaştı” dedi.

TOPLAM 6 BANKA İLE ÇALIŞILDI
ATSO olarak 2018 yılı Mart döneminde 480 bin lira kaynak aktarıldığını ve bu paranın 15 katının TOBB katkısıyla 60 firmaya 0.99 faizle dağıtıldığını söyleyen Dr. Ulusoy “Nefes Kredilerinde ikinci kez Eylül 2018'de 6 bankaya toplam 210 bin TL yatırdık. Yatırdığımız paranın 7 katı artı TOBB katkısıyla bu para 2 milyon 660 bin lira oldu. Şu ana kadar 36 firmaya 2 milyon 175 bin lira kredi dağıtıldı. 485 bin lira ise dağıtılmayı bekliyor. Bu süreçte faizler ise 1.85 olarak belirlendi” ifadelerini kullandı.

“TASARRUF BANKALARIN”
ATSO Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy kredi kullandırma tasarrufunun bankalarda olduğuna dikkat çekerek, kredi kullanmak isteyen ATSO üyelerinin Oda'dan alacakları "TOBB Nefes kredisi içindir" ibareli faaliyet belgesi ile banka şubelerine müracaat etmeleri gerektiğini söyledi. Dr. Ulusoy, "Kredinin üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.