18 Ocak 2018 tarihinde yer teslimi yapılan ve 18 Mart'ta temel atma töreni yapılan Merkez çarşıyı canlandırma projesinin temel kazımı sırasında çıkan tarihi eserlerden dolayı Anıtlar Kurulunca durdurulduğunu ifade eden ATSO Başkanı Dr. Ulusoy, 2018 yılı Nisan ayı başlarında yönetime geldiklerinde proje için yapabilecek ir şey olmadığını şuanda Vakıflar Gene Müdürlüğü'nden kiralanan alana yaklaşık 1 buçuk milyon TL aktarım yapıldığını ifade etti.

Buradaki esnafın büyük bir mağduriyet yaşadığını ifade eden Dr. Ulusoy, bu gün içerisinde de basın açıklaması öncesi o bölgedeki esnaflar ile bir toplantı yaptıklarını kaydetti.

Ulusoy yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi, " Yönetim kurulu olarak 6. ayımıza girdik. Akhisar Ticaret ve Sanayi odası ne yapıyor şeffaf bir şekilde sizlerle paylaşmak istedim. Hepinize geldiği için çok teşekkür ediyorum. Akhisar Ticaret ve Sanayi odasının şuanda en büyük problemi merkez çarşıyı canlandırma altındaki inşaatımız. Oradaki esnaf arkadaşları topladı onlarla bu sabah yönetim kurulumuzla beraber bir toplantı yaptık. İnsanlar son derece mağdur hepsi bize dert yandılar. Doğal olarak biz başlatmasak da kendi adımıza son derece üzüldük. Zaten en başında bu projenin başlatmak konusunda yanlış düşünen bir yönetim kurulu vardı. Amaç doğru ama plan ve proje hızlı yapılmış bir proje. Herkes biliyor Akhisar tarihi bir yer. Her yeri kazsak tarihi eser çıkıyor. Siz yerin altına 2 katlı bir otopark düşünüyorsunuz kimseye sormadan inşaatına başlıyorsunuz. Orada bir takım tarihi eserler çıktı bunun soncunda inşaatımız durdu. Şuan çivi çakmak bile yasak. Oraya harcanan paralarda var arkadaşlar  daha öncede sizle paylaştım 1 buçuk milyonun üstünde bir para harcadık. Bu para Akhisar’ın parası. Anıtlar kurulunun bize son gelen yazıda bir takım tarih eseler koruma altına alındı fakat biz sizlerden kazılmamış alanların kazılmasını istiyoruz diye bir yazı  çıktı. Biz şimdi Akhisar Ticaret ve Sanayi odası olarak kazılmamış alanları da kazacağız bunu sonucunda Anıtlar kurulunla toparlanıp bir karara başvuracağız. Karar sonucunda kaçıncı derece staların olduğu belirtecek eğer 1.derece stalar olursa orada iş yapılmaz arkadaşlar. Ama 3.derece sit alanı ilan ederlerse o projeyi sonuçlandıracağız. Üzülüyoruz biz çünkü  oradaki esnafımız son derece mağdur. Bize sitem ediyorlar ve son derece haklılar. Ama inşaat baştan beri bizde değildi inşaat durmuşken bize geçen bir proje. Biz bu projeyi bitirmek için her türlü işi yapacağız. Ama Anıtlar kurulu bir kurula da gücümüzün ve sözümüzün geçmeyeceğini herkes biliyor. Bizim farklı projelerimizde var ama bu proje bitmeden bir şey yapamıyoruz. Şuan ki inşaatla durumumuz bu.

Bizim burada ortağımız Vakıflar bölge müdürlüğü onlarında bu olaya bakış açıları bizimle aynı onlarında Anıtlar kuruluna söyleyecek lafı yok. Vakıflar bölge müdürlüğünde inşaatımızı incelediler yalnız şöyle bir durum var onlarda bu konuda bir şey yapamıyorlar.

Burada benim gördüğüm kadarıyla burada en büyük mağdur olanlar esnaflar. Orda gerçekten dinleyince ben daha da itraak ettik. Ticaret odasının şuan eli kolu bağlı. 4 yıllık fakülte geç kaldı 5 yıl önceden de buraya kazanılmalıydı. Keşke böyle bir projeye başlamasaydık ta en az şuan 1000 tane öğrencimiz olurdu. Şuan orada canlılık yok” dedi.
(BG-ED-MÖ)