ATSO’yu 4 kategoride değerlendiren Yılmaz, ilk olarak Akhisar Organize Sanayi Bölgesinde ciddi anlamda çalışma yaptıklarını ve ciddi yatırımcıları buraya çektiklerini kaydetti. Akhisar’da bacasız fabrika olarak nitelendirdiği Üniversite için ise 200 Bin TL bağış yaptıklarının altını çizen Yılmaz, bu konuda ciddi eforlar sarf ettiklerini belirtti. Türkiye geneli yapılan hizmetlerde de imzasını olduğunu kaydeden Yılmaz, üretim reform paketlerinden birçok noktada konsey üyesi olarak hizmetler yaptığını altını çizdi.

“ODAMIZIN 1,5 MİLYON BÜTÇESİ VAR”

Yılmaz; “4 yıl önce ‘Tek başına değil, hep birlikte el ele Akhisar’ sloganıyla yola çıktık. O zaman itibariyle kendimize bir hedef koymuştuk. Ticaret Odaları, Borsalar ve sivil toplum örgütlerinin modeli kanunda çok güzel kurulmuş ama bunların işleyişi noktasında, aktive edilmesi noktasında daha iyi hizmet edilmesi için ekibimizle yola çıktık. 4 buçuk yıl çok çabuk geçti. Ticaret ve Sanayi odalarının mevzuattaki yeri çok önemli. Ticaret ve Sanayi odalarının asıl görevi bulundukları il ve ilçelerdeki ekonomiyi aktive edebilecek, katalizör katabilecek onlara önderlik etmek, onların önlerini açmak ve o üyelerin sıkıntılarını problemlerini köprü vazifesi görerek gerekli mercilere iletme noktasında kanun ve mevzuat çok net ve açıktır. Ticaret ve Sanayi Odası dediğimizde biz beklentiyi biraz fazla yükselttiğimizi tahmin ediyorum. Ticaret ve Sanayi Odamızın yaklaşık 1 buçuk milyon bütçesi var. Bunun yüzde 40’ı personel gideri ve geri kalan kısmı bizim elimize kalan bütçedir”

“YATIRIMCILARI OSB’YE ÇEKTİK”

“Ticaret ve Sanayi Odasını 4 kategoriye ayırmak zorundayız. Yönetim kurulu başkanı Abdurrahman Yılmaz değerlendirilecekse bunu 4 kategoride yapmak lazım. 1. Olarak Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası başkanı olarak dedik ki biz Organize Sanayi bölgemizle ilgili ciddi anlamda bir çalışma yapacağız. Vali, Kaymakam, müteşebbis heyet, belediyemiz ile birlikte ciddi bir organize olduk ve Akhisar Organize sanayi bölgemizde o gün itibariyle çok boş arazimiz vardı ama şuan bir tane boş arazimiz yok. Bunu kaymakamlıkla, müteşebbis heyetle, oradaki yatırımcılarla kol kola girdik. Kendi yönetimimizden bazı arkadaşlarımız ve TOBB ile olan diyaloğumuz neticesinde yatırımcıları buraya çektik. THY tekstil bunun bir tanesidir, bin tane arkadaşımız çalışıyor”

 “125 KARDEŞİMİZE BURS VERDİK”

Sosyal sorumluluk projesi anlamında binlerce vatandaşımıza gerek ramazanda, gerekse muhtarlar ve milli eğitim ile gerçek sahiplerine ulaşması adına organize olduk ve yüzlerce kardeşimize gayri nakdi yardımlar yaptık. 125 tane kardeşimize burs verdik. Önceden kriterliydi, ilk geldiğimizde annesi babası hekim, annesi babası öğretmen olan öğrenciler bizden burs alıyordu. Böyle bir dünya yok dedik ve belirli bir kritere soktuk. 100 değil 125 kardeşimize, 100 değil 125 lira basın ve noter huzurunda kura çekimi ile burslarını dağıttık. Üyelerimiz ile ilgili olan konuda onlarca fuar tertip ettik. Bizim üyelerimizin ufuklarını ve projeksiyonunu çok daha farklı manaya getirebilme adına bu fuarlara üyelerimiz ile katıldık. Züccaciye ev eşyaları fuarından tutun, Doğaltaş teknoloji fuarı, CNR EXPO World fuarına, Madrid otomotiv fuarına varıncaya kadar üyelerimizi götürdük. Gerek üyelerimiz gerekse halkımızla ilgili yüzlerce eğitim ve seminer verdik. Uygulamalı girişimcilik eğitimi, vergi borçlarının yapılandırılması ile ilgili seminer, dış ticareti bilgilendirme semineri ve eğitimleri verdik. Akhisar’ımıza katkı sağlayabilecek gerekli mercilerle görüşmelerimiz oldu. Akhisar’ın zeytininden tutun birçok konudaki tanıtımı ile ilgili reklamasyon anlamında ve devlet erkanının bizleri tanıması anlamında farklı gezilerimiz ve seyahatlerimiz oldu”

“ÜNİVERSİTE İÇİN 200 BİN TL BAĞIŞTA BULUNDUK”

Üniversite bacasız bir fabrikadır. Ticaret ve Sanayi odasının görevi oradaki ekonomiyi canlandırmak, rehberlik ve önderlik etmektir. Üniversite ile ilgili hem odamızdan hem de şahsımdan bağışta bulunduk. Odamız, borsa ve esnaf kefalet başkanımız Hasan Genli’de 200 bin lira para verdik. Sonra yemek tertip ettik, ciddi eforlar sarf ettik. Farklı iş adamlarından üniversite ile ilgili gidip projelerimizi anlattık. Bizim gözbebeğimiz Akhisarspor’umuza gerek taraftarlar olarak gerekse yönetim olarak benden oda olarak ne istendiyse hiçbir zaman kayıtsız kalmadık.

“TÜRKİYE GENELİ İÇİN YAPILAN HİZMETLERDE BENİMDE İMZAM VAR”

Yapmış olduğumuz faaliyetler birinci kategoride Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası olarak benim yapmış olduğum faaliyetti. Ama ikinci kategoride ben sadece Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası başkanı değilim. Aynı zamanda konsey üyesiyim. TOBB’a bağlı Türkiye’deki 30 arkadaşımızdan oluşan bir heyetteyim. Bu heyet bütün ülkedeki yatırımcıların, işletmecilerin, bütün üyelerimizin bütün problemlerini alır hamur haline getirir ve gerekli mercilere, siyasi otoriteye anlatır. Ticaret ve Sanayi Odaları konseyi olarak Abdurrahman olarak da bir görevim olduğu için bu konseyde gerekli otoritelerden TOBB nefes kredisi istemişiz ve almışız, KOSGEB 0 faizli işletme kredisi istemişiz bunu almışız, KGF kefaleti sadece gayrimenkullerdi ama gayri nakdi olan şeylerde kefalet kapsamına girsin demişiz, sicil affı istemişiz, İş sağlığı ve güvenliği mevzuatta Kobilere ciddi bir yüktü. Bunun geri çekilmesini istemişiz ve 2020’ye kadar öteletmişiz.  Üretim reform paketinden tutun birçok noktada bu manada konsey üyesi olarak hizmetlerimiz olmuş. Bu hizmetler Türkiye geneli için yapılan hizmetlerin altında benimde imzamın olduğunu söylüyorum”