Nar-ı Beyaz Restaurant'ta düzenlediği toplantıda konuşan ATSO Başkan adayı Erol Boşnak;" Çok değerli Basın mensupları; Bizi kırmayıp davetimizi kabul edip geldiğinizden dolayı hepinize ayrı, ayrı teşekkür ediyorum. Sizler gerçekten toplum yaşamı için elzem öneme sahip bir görev ifa etmektesiniz. Toplumun haber alma ve olaylardan bilgi sahibi olma kanallarısınız. Bu şekilde toplum yaşamı için uyarıcı, kamu için düzenleyici bir rol oynayan basın demokrasilerde 4. kuvvet olarak anılmaktadır. Sizler Akhisar’ımızdaki basın mensupları bu görevi en iyi bir şekilde yaptığınız için ayrıca sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Özgeçmişinden bahseden Boşnak; “1961 Akhisar doğumluyum, İlk; orta ve liseyi Akhisar’da okudum. Ankara Gazi üniversitesi iktisat fakültesi mezunuyum. Mali müşavirim, Sigorta acenteliği ve İnşaat işiyle uğraşan iki ayrı firmam mevcut. Manisa mali müşavirler odası üyesiyim, Balkan göçmenleri derneği ve Kızılay derneği üyesiyim. Organize sanayi müteşebbis heyeti ve denetim kurulu görevlerinde bulundum. Uzun bir süre Akhisar vergi dairesi takdir komisyonu üyeliği yaptım. ATSO’da 3 dönem yönetim kurulu üyeliği ve son seçimde seçilerek mecliste görev yapmaktayım. Seçilen bizim gibi adaylar için seçildiğimiz görevlerde kalıp gereğini yapmak kutsal bir görevdir. Ve ben bazı olumsuz örneklerde gördüğünüz gibi bu meclisten istifa etmeyerek, beni seçen üyelerimin güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmadım” şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALARA HIZ KESMEDEN DEVAM ETTİK

Akhisarlılar ile seçim çalışmalarında istişare ettiklerini kaydeden Boşnak; “Özgeçmişimden de anlaşılacağı üzere bizler kamunun önünde Akhisar’ın içinde işimizi ve yaşamımızı sürdürürüyoruz. Bizim Akhisar’ın dışında yaptığımız iş takipleri yok. Ve başkaları gibi seçildikleri ve sorumluluk isteyen sivil toplum örgütlerine sadece haftada bir gün ayırmakla bu işin üstesinden gelineceğini sanan bir anlayışa da sahip değiliz. Bildiğiniz üzere Ağustos 2017 de başladığımız ATSO seçimleri çalışmalarımız, 23 Eylül 2017 tarihinde 6 ay ertelenmesi üzerine süreç aksamış, Fakat sayılı gün çabuk geçer derler, zaman geçti ve seçimin yapılacağı 8 Nisan 2018 tarihi ne bir aydan az bir süre kaldı. Fakat bizler seçim ertelemesine rağmen arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımız hiç kesmeden devam ettik.

Sizlerin ve kamuoyunun takip ettiği gibi Şubat ayının başından itibaren seçimleri yenilenen tüm esnaf oda başkanları, Hemşeri dernekleri ve siyasi parti ilçe örgütleri tek, tek ziyaret ederek tebrik ettik ve hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Bu ziyaretlerimiz aynı zamanda adaylığımız ile ilgili kendimizi tanıtmamıza ve Akhisar’ın sorunlarını Tüm taraflarla istişare etme fırsatına vesile oldu. Ve iyi sonuçlar elde ettik” dedi.

AKHİSAR’IN HER ALANINDA BİZ OLACAĞIZ

Akhisar’ın her alanda sesi olacaklarını ifade eden Boşnak; “Bizler ATSO’da değişimi gerçekleştirmek ve bu kurumu tüm üyelerimizin sorunlarına duyarlı ve çözüme endeksli bir yapıya kavuşturmak için aday olduk. Bizler üstlendiğimiz görevlere değer veren ve o değerin gereklerini yerine getirmeyi kendimize ilke edilmiş bir ekibiz. Bizler Bu kuruma değer veriyoruz. Ve bu kurum için çalışacağız. Seçildikten sonra bizler her zaman burada olacağız. Göstermelik toplantılarda değil Akhisar’ın her alanında biz olacağız. Organize sanayinde, küçük sanayide, kerestecilerde, Marangozlar da, Merkez çarşıda, Belediyede, Resmi kurumlarda, tüm meclis üyelerimiz Akhisar’ın içinde olacak. Bizler Akhisar da doğduk; işimizi burada kurduk, Çocuklarımızı burada büyüttük ve büyütüyoruz. Bize cömert davranan bu şehre borcumuzu ona hizmet ederek ödemek istiyoruz.

Üniversitenin tamamlanmasını sağlayıp Akhisar’a iz bırakmak istiyoruz. Esnafın, tüccarın yanına gidip sevincini ve üzüntüsünü paylaşmak istiyoruz. Sivil havacılığın gelişmesini sağlayacak yatırımların hızlanmasını sağlamak istiyoruz. Merkez çarşının sesi olmak istiyoruz” dedi.

ELEŞTİRİLERİM AYNI GÜNCELLİĞİNİ KORUYOR

ATSO mevcut yönetiminin vaatleri ile ilgili eleştirilerde bulunan Boşnak; “Zeytin konusunda paydaşlarımız olan Borsa ve ziraat odası ile birlikte geliştirilecek 23 Şubat 2017 tarihinde büromda yapmış olduğum basın toplantısında, Mevcut yönetim ile ilgili bazı eleştirilerde bulunduğum bazı açıklamalarda bulunmuştum. Bu açıklamalarım aynen güncelliğini korumaktadır. Sayın Abdurrahman Yılmaz’ın 2013 yılındaki vaatleri ile ilgili eleştirilerimizi yönelttik.

Bu eleştirilerimiz kısaca

‘Akhisarlı basit işlemler için artık Manisa’ya gitmeyecek( K) belgesi ve sanayii sicil belgeleri Akhisar’da çıkabilecek dendi’ gerçekleşmedi.

’Odamızda birim oluşturularak avukat ve mali müşavir istihdam ederek üyelere hizmet edilecek’ dendi. Gerçekleşmedi.

‘ATSO’nun Üniversite ile ilgili konularda işbirliği üst seviyede olacak ve bu sorunun Çözümünde ETKİN Olunacak Dendi’ Gerçekleşmedi.

‘Ticaret Odası yöneticiler ulaşılır olacak’ bunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum

‘Seçim zamanı değil, asıl seçim sonrası birliktelik artarak sürecektir’ denmişti.

‘Üyelerimizle birlikte platform oluşturup istişarelerde bulunulacaktık’ gerçekleşmedi.

Bırakın Birlikteliği Acaba Abdurrahman Başkanı kaç kez sanayide, çarşıda gezerken gördük.

Değerli arkadaşlar; Sayın Abdurrahman Yılmaz bu yeni seçim döneminde 5 yıllık hareketsizlikten sonra yeni bir kitapçıkla karşımıza çıktı. Bu kitapçık dikkatli okunduğunda 2013 yılındaki vaatlerin nasıl yerine getirilmediğini bir itirafı niteliğinde olduğunu görürüz. Ayrıca amaç kalın bir kitapçık olduğu için odanın rutin faaliyetleri resimlenerek doldurulmuş Temsil ve ziyaretler geniş tutulmuş, Kırgızistan ve körfez ülkelerinde temsil edildik Ama içinde Akhisar yok. Yine TOBB’un faaliyetleri odamız faaliyeti gibi kitapta dolgu olarak kullanılmış. Kitap ciddi çalışmadan uzak hazırlandığı sayfa 4’te adanın 600.000.00 TL ile devir alındığı söylenmiş aynı kitabın 32 sayfasında ise 500,000TL devir alındığı söylenebilmekte odamızda 3.000.000.00 TL olduğu belirtilmiş odamızda 2017 sonucu kasamızdaki rakam 2.393.806.06 TL’dir.(kredi kartından gelecek hariç) Ayrıca dip not olarak şunu söyleyeyim.2013 yılında devir aldıklarında tahmini bütçemiz 1.300.000,00TL, 2018 yılı tahmini bütçemiz 3.000.000.00 TL’dir. Buradan Tüm üyelerimize ve Akhisar halkına ATSO konusunda rahat olmalarını odanın 5 yıllık verimsiz geçen makûs talihi 8 Nisan’da sizlerin hayırlı oylarıyla inşallah değişecek. Genç ve tecrübeli ekibimizle odamızı hak ettiği hareket ve saygınlığa ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Erol Boşnak'ın ekip arkadaşları: 1. Grupta : Okan Güleş, Cemal Kahya, Ercan Gök, İsmail Kahya, 3. Grupta : Metin Eser, Haydar Aslan, 4. Grupta : Soner Sümer Atak, Kani Kuloğlu, Ali Kuloğlu, 5. Grupta : Sezgin Can, Hakan Kuyucu, 6. Grupta : Erol Boşnak, Özkan Kalın, Günay Özen, Mehmet Güleç, Muzaffer Şipal, 7. Grupta : Hüseyin Koçoğlu, Aydoğan Şirin, Önay Alp, 8. Grupta : Osman Kazanlı, Fevzi Kazanlı, Tülin Abaka, Hüseyin Uslu, İhsan Güngör, 10. Grupta : Gaye Durul, Erhan Yılmaz, Umut Altaş