Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı ve Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Yılmaz “Akhisar Köfte” Coğrafi İşaret Tescil Belgesini uzun uğraşlar sonunda aldıklarını belirtti.

6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 26.07.2017 tarihinden itibaren korunmak üzere, 09.01.2018 tarihinde tescil edilen “Akhisar Köfte” Coğrafi İşaret Tescil Belgesini Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Ürgüp ve Yönetim Kurulu Üyesi Tayyibe Kaycıoğlu ile birlikte ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz’a teslim etti. Gelişmiş ülkelere, başta Avrupa ülkeleri, İspanya, İtalya, Fransa örneğine baktığımız zaman yıllık coğrafi işaretlerden toplam 45 milyon dolarlık bir katma değer yaratıldığını söyleyen Prof. ASAN, Coğrafi işaretlerimizin tescil ettirilmesi ile büyük bir katma değer yaratmanın mümkün olabileceğini dile getirdi.  “Hem üreticilerin daha fazla para kazanmasını sağlarız hem de ülke olarak ihracat yaparak, markalaşarak katma değer yaratabiliriz” dedi. Nihai hedefin coğrafi işaretlerin ülke olarak zenginlik aracı olarak kullanılması olduğunu ekledi.

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı ve Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Yılmaz; “Akhisar Köfte” Coğrafi İşaret Tescil Belgesinin ilçemize hayırlı olmasını dilediklerini, Akhisar Uslu Zeytini ve Akhisar Domat Zeytini ile birlikte Odamızın Akhisar’a özgü tescil ettirdiği ürünlerin sayısının 3’e çıktığını, Akhisar Uslu Zeytinyağı ve Akhisar Domat Zeytinyağı tescil çalışmalarının da devam ettiğini bildirdi.