Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin Manisa programında kullandığı Akhisar Askeri Havaalanında karşılayan Dr. Ulusoy, “1.5 milyonluk nüfusa sahip Manisa ve çevre ilçelerinde 14 organize sanayi bölgesi var. Hem sanayi hem tarım ve hem de turizm kentiyiz. Askeri havaalanın sivil uçuşlara açılmasını hak ediyoruz. Bu bizler için büyük bir tasarruf olacaktır” dedi.

Bakan Pakdemir'nin kullandığı Akhisar Askeri Havaalanı'nın 30 metre eninde ve 3 bin metre uzunluğunda ana pisti bulunduğunu, ayrıca acil durumlarda kullanılabilecek ikinci bir pistin de yer aldığını hatırlatan Dr. Ulusoy, pistin gerekli düzenlemeler sonrasında sivil uçuşlara açılması için yoğun bir talep olduğunu söyledi.

ATSO olarak bu talebe duyarsız kalmalarının mümkün olmadığını ifade eden Dr. Ulusoy, Manisa'nın sahip oldugu potansiyel ile tarım ve sanayide Türkiye'nin öncü şehri olduğuna dikkat çekerek “60 bin üniversite öğrencisinin eğitim gördüğü, Uluslararası Mesir Festivali başta olmak üzere önemli etkinliklere sahip Manisa'nın en önemli ilçesi Akhisar iki organize sanayi bölgesi ile ihracat üssü konumuna geldi. İş insanları için en önemli kavram zamandan tasarruf etmektir. Bu tasarruf isteğini 1.5 milyon insan da taşıyor. Adnan Menderes Havalimanı'na trafik olduğu anlarda iki saati aşkın sürede ulaşmakta güçlük çekiyoruz. Bunun için Akhisar Askeri Havalalanı'nın sivil uçuşlara açılması hem Manisa hem de bölge için büyük bir katma değer sağlayacaktır” diye konuştu.