Açılışa CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Belediye başkanı Salih Hızlı, Akhisar Belediye başkan yardımcısı Ömer İşçi ve Latif Çakmak, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mehmet Ulusoy, Akhisar Müftüsü M. Sami Türkmenoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Derneğin açılış kurdelesi Akhisar Müftüsü M. Sami Türkmenoğu’nun okuduğu duanın ardından kesildi.

Akhisar’da Müteahhitlerin ilk defa tek çatı altında toplandıkları derneğin başkanı olan Nurettin Koçoğlu; “Derneğimizin kuruluş amacı müteahhit arkadaşlarımızı bir araya getirmek, inşaat sektörü ile ilgili konularda istişarelerde bulunmak sorunlarımızı birlikte çözmektir. Ülke ve ilçemiz ekonomisine katkıda bulunan siz değerli arkadaşlarımızla resmi kurum ve kuruluşlarımızla istişareler yaparak elimizden geldiği kadar gelişen Akhisar’ımızı daha güzel daha yaşanabilir bir şehir haline gelmesine katkıda bulunmaktır.” Dedi.

Amaçlarının kaliteyi ve müşteri memnuniyetini artırmak olduğunu ifade eden Koçoğlu; “gelişen ilçemizi inşa ederken yapı sektörünün içinde bulunduğu şartları göz önüne alarak ekonomik yönden uygun maliyetler için ve kamu kurumları ile istişarelerde bulunarak daha ekonomik, sağlıklı ve estetik yönden yapılan ortaya çıkmasını sağlamak için çalışacağız.

İnşaat sektöründe yaşanan sıkıntı ve problemleri üyelerimizin ve toplumun ortak yararları doğrultusunda çözen, çözümler üreten kurduğumuz kurumsal ve sosyal ilişkilerle kamuda saygın bir kimliğe ve söze sahip bir kuruluş olmak için gayret göstereceğiz. Sektörde arkadaşlarımızın sıkıntılarını gidermek, menfaatlerini savunmak noktasında derneğimize düşen sorumluluğu yerine getireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. 

Akhisar’ımızın idarecileri ile istişare ederek daha güzel eserler ortaya çıkaracağımıza inanıyorum. Aynı zamanda Akhisar İnşaat Müteahhitler Derneği şehir ekonomisine verdiği katkı yanında sosyal anlamda ilçemize her türlü desteği de verecektir. 

Bu anlamda diğer sivil toplum kuruluşları ile iletişim halinde olup ilçemizin sosyal projeleri içinde elimizden geldiği kadar bulunmak ve katkı sunmak düşüncesindeyiz. Akhisar İnşaat Müteahhitleri Derneği’nin ilçemize hayırlı olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim” dedi.