Ayrıca Akhisar zeytininin küresel pazarda rekabetçi yapıya kavuşturulması için “Zeytin Tanıtım Konseyi” oluşturulmasına karar verildi.  

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, geçtiğimiz hafta yapılan genel kurulda ATSO Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Dr. Mehmet Ulusoy'u ziyaret ederek tebrik etti. Dr. Ulusoy, 
hedeflerinin makro yatırımları Akhisar'a çekmek olduğuna dikkat çekerek, tüm çalışmalarını buna göre planladıklarını söyledi. 

HEDEF AKHİSAR'A FAKÜLTE 

Ulusoy, Türkiye'nin en önemli markalarının Akhisar'dan çıktığını da hatırlatarak, “Demek ki  bu topraklarda büyük bereket var. Bu bereketi daha da artırmak için hepimiz el ele vermeliyiz. Bunun için ilk olarak ilçemize 4 yıllık bir fakülte kazandırmak istiyoruz. Akhisar'da açılacak bir fakülte hem çocuklarımızın yüksek eğitimi hem de iş dünyasının nitelikli elaman açığını kapatacak en önemli yatırımdır” diye konuştu. Akhisar Ticaret Borsası'nın bu konuda destek vereceğinden emin olduğunu belirten ATSO Başkanı Dr. Ulusoy, “Oda'mızın ve Borsa'mızın daha yakın işbirliği yapması Akhisar'ın elini güçlendirecek, geleceği güvenle bakmasını sağlayacaktır” dedi.

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat,  ilçeye fakülte kazandırılması konusunda tam destek vereceklerini açıkladı. Alhat, “Bu konu üzerinde biz de geçmiş dönemde yoğun olarak çalıştık ve işbirliğiyle çok daha hızlı yol alacağımıza eminim” dedi. Akhisar ekonomisinin her geçen yıl giderek büyüdüğünü, bu başarının altında Akhisarlılara özgü girişimciliğin yattığını söyleyen Alhat, sadece fakülte değil, Akhisar için atılacak her adımda Oda'nın destekçisi olacaklarını söyledi. 

ZEYTİN TANITIM KONSEYİ KURULACAK

Görüşmede ayrıca Türkiye'nin sofralık zeytinin yüzde 70'ini üreten Akhisar'ın en önemli konularından biri de karara bağlandı. Buna göre, ATSO ve ATB önderliğinde ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de yer alacağı “Zeytin Tanıtım Konseyi” kurulacak. Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alhat, konseyin Akhisar zeytinin küresel pazarda rekabetçi yapısını güçlendireceğini söyledi.