. 6 gündem maddesinin yer aldığı toplantıya 27 meclis üyesi katıldı.

Meclis Başkan Salih Hızlı, gündeme geçmeden önce yaptığı konuşmada, "hepimizin bildiği gibi ordumuz Afrin harekatında bulunmaktadır. Buradaki Mehmetçiklerimize ve Kahraman Ordumuza her zaman söylediğimiz gibi başarılar diliyoruz. Allah inşallah onları muzaffer etsin orada. Bu arada şehitlerimiz ve gazilerimiz var, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. İnşallah bir an evvel buradan başarı ile sonuç alınır" dedi.

Gündemin ilk maddesinde Akhisar Belediyesine ait şirket kurulumu yer aldı. Mali Hizmet Müdürü Yusuf Girgin’in okuduğu madde de 696 sayılı olağan üstü hal kapsamında bazı düzenlemeler yapılması hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 126 maddesine istinaden kurulacak şirket hakkında bilgiler verdi. Personel çalıştırılmasına dayalı hizmetleri yürütmek ve bu kapsamda personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı yöntemi ile çalıştırılan personelin işçi statüsünde istihdam edilebilmelerini sağlamak için 100 bin TL sermayeli “Akhisar Belediyesi Personel Anonim Şirketi” ne Akhisar Belediye Başkanlığının yüzde 100 hisse ile kurucu ortak üye olarak iştirak ettirilmesi oy birliği ile kabul edildi. Akhisar Belediyesinde çalışan 503 müteahhit personeli kurulacak şirket bünyesine alınacağı bildirildi.

Gündemin ikinci maddesinde yer alan 1 Ocak ile 31 Aralık 2018 tarihlerinde uygulanan 2018 yılı Gelir Tarifesinin 41.maddesinde stadyum kira ücretlerinin yer alması için tarifelere eklenmesi oy birliği ile komisyona havalesi kabul edildi.

Komisyona havale edilmeden oy birliği ile kabul edildi

Üçüncü gündem maddesinde Efendi Mahallesi 280 sokak 18/a numarada faaliyet gösteren Gördesliler Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin 17 Ocak 2018 tarihli dilekçelerine istinaden Örnek Türk Kadını olan Milli Mücadele Kahramanı Gördesli Makbule Hanım’ın adının yaşatılması için Cumhuriyet Mahallesi 263 sokak Çağlak Yolu üzerinde bulunan parka isminin verilmesi komisyona havale edilmeden oy birliği ile kabul edildi.

Dördüncü gündem maddesinde Akhisar Belediyesine ait Paşa Mahallesi 10 sokak eski balık pazarı olarak bilinen binanın üst katının Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne tahsis edilmesi hususunda komisyona havale konusu tekrar komisyonda kalması oy birliği ile kabul edildi.

Beşinci gündem maddesinde Akhisar Belediyesine ait 957 ada, 10 parselde Hacı İshak Mahallesi 249/2 sokak 73 numarada bulunan Mahalle Konağının İcra Dairesi olarak kullanılmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına tahsis edilmesi oy birliği ile komisyona havale edildi. Son gündem maddesinde ise imar evrakları yer aldı.