Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı arkadaşları ile ziyarete gelen Kırkağaç Meslek Yüksek Okulu Müdürü  Yrd.Doç. Hakan Aracı, “Akhisarlılar Fakülte binası yapılması için ellerini taşın altına koymuyorlar.” Dedi.

ATSO yönetim kurulu başkanı Abdurrahman Yılmaz’ı arkadaşları  Prof.Dr. Celal Bayar Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü  Hüseyin Aktaş, öğretim üyesi Ticaret ve Sanayi Odaları danışmanı Mahmut  Kargın ile ziyarete gelen, Akhisar Doğumlu ve nüfusuna kayıtlı, Kırkağaç Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç. Hakan Aracı, “Celal Bayar Üniversitenin ,Akhisar’da Fakülte ne zaman açılacak ?” sorusuna, “Ne yazık ki Akhisarlı olmama rağmen üzülerek söylemek mecburiyetindeyim; Akhisar’da  ne devleti temsil eden kaymakamlık, ne yerel yönetim, nede sivil toplum örgütleri fakülte binasının yapılması için ellerini taşın altına koymuyorlar. Yıllar önce Demirci’de,  geçtiğimiz yıllar dada Salihli’de fakülte binalarını  o şehirde oturanlar yaptılar. Üniversitemize verdiler. Buralarda fakülteler var. Salihli’de bir ek bina yapımı için kollar sıvandı.”

Akhisar’da 4 yıllık  Tütün Eksperliği ve 2 yıllık Meslek Yüksek okulları bulunduğunu, ihtiyacı karşılayamayacak binalarda öğrencilerin  eğitim gördüğünü söyleyen  Hakan Aracı, “Binanın karşısında içersinde binaları bulunan  bir türlü açılmayan ve açılamayacak olan Sigara Fabrikası  40 yıla yakın bir zamandır adeta çürümeye sevk edildi. Küçük bir bölümünün  Celal Bayar Üniversitesine tahsis edildiğini biliyorum. Fakat orada aktif bir gelişme sağlanamadı. Üniversitelere  bacasız  sanayi denmenin yanında, o kentin, sosyal, kültürel gelişmesine çok önemli katkılar sağladığının bilinmesi ile Akhisarlıların  bir önce kollarını  sıvayarak ellerini taşın altına koymaları gerekir.” Dedi.