Ülkü Ortaokulu Müdür Yardımcısı Ferah ÇOBAN ,Teknoloji-Tasarım dersi öğretmenleri Hayrunnisa ONBAŞI,Meral ÖZSOY ve Sosyal Bilgiler öğretmeni  Gülsün ÖZTEKİN eşliğinde 28 Ekim Cumartesi günü Manisa’ya gezi düzenlediler. Öğretmen,öğrenci ve veliler  birlikte Manisa’yı gezip yakından tanıma fırsatı buldular.

Geziye ilk olarak  Spil Dağı eteklerinde  bulunan Ağlayan Kaya’yı ziyaretle başlandı.Efsaneye göre taşa dönüştüğü söylenen anneyi simgeleyen kaya figürü öğrencilerde merak uyandırdı.Daha sonra Spil Dağı’na doğru tırmanarak Mevlevihane’ye  gidildi.Burada bulunan görevli çok önemli hizmetler vermiş kişilerin burada yetiştirildiği mekanı öğrencilere gezdirdi.

Ulu Cami’ye gidilerek tarihi yapının taş ve ahşap işçiliğinin orijinalliğine ve günümüze kadar korunmuş olup halen ibadete açık olmasına dikkat çekildi.

Saruhan Beyliğinin kurucusu olan Saruhan Bey’in,torunu İshak Çelebi tarafından yaptırılan türbesi ardından Manisa Arkeoloji Müzesi öğrencilerimiz tarafından  ziyaret edildi.

Kanuni Sultan Süleyman döneminde Hafsa Sultan için Merkez Efendi tarafından yaptırılan cami ziyaret edildi. Caminin mermer mimberinin yanı sıra oyma,kabartma kısımları da ilgiyle incelendi.

Sultan Camiinin yanında bulunan Celal Bayar Üniversitesi tarafından yaptırılan Tıp Tarihi Müzesi ziyaret edildi.

Çanakkale Müzesi ziyareti ile gezi sonlandırıldı.Manisa Kent Park’ta yemek yiyip alışveriş yapan öğrenci ve veliler geziden keyif aldıklarını belirttiler.