Akhisar Misak-ı Milli Anaokulu A şubesi minik kalpler sınıfı öğrencileri “Söz uçar yazı kalır” sloganıyla unutulmaya yüz tutmuş olan tebrik kartı atma geleneğini gerçekleştirdi.

Sınıf anneleri Yasemin Vardar önderliğinde tüm çocuklar anneleri ile birlikte yeni yıl tebrik kartlarını hazırlayıp PTT’den nasıl posta edildiğini öğrendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan sınıf annesi Yasemin Vardar; “Eskiden postacı evlerimize, işyerlerimize allı pullu tebrik kartları getirirdi. Postacının elinden heyecanla aldığımız ve her bir kelimesine veya üzerindeki resme farklı anlamlar yüklediğimiz o kartlar şimdilerde hiç gelmiyor. Gönderenin duygularını, dileklerini arkasındaki bir fotoğraf karesinde saklayan bu tebrik kartları bugün artık nostalji oldu, diğer birçok şey gibi. Asırlar boyunca insanoğlu, bu tebrik kartı atma veya tebrik kartı alma sevincini yaşadı. Fakat günden güne gelişen teknoloji bizim en masum coşkularımızı da elimizden aldı. Artık SMS'lerimiz, e-maillerimiz, e-kartlarımız var. Yapacağımız sadece bir tuşa basmak.” Dedi.

PTT Memuru Asım Damar, PTT’nin ne iş yaptığını ve tüm postaların nasıl işlemlerden geçtiğini anlattığı minik öğrenciler tarafından dikkatle dinlenerek merak ettikleri soruları sordular. 

Şimdi çocuklar attıkları tebrik kartlarını postacının sınıflarına getireceği günü iple çekiyor.