Zeynep Gülin Öngör Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi Ve Eğitim Bölümü öğrencileri, Perihan Öğütveren öğretmenlerinin rehberliğinde, anaokulu çocuklarının eğlenerek öğrenmesi ve keyifli vakit geçirmesi amacıyla hazırlanan, aynı zamanda lisede teorik eğitim gören çocuk gelişimi öğrencilerinin, öğrendiklerini yaratıcı drama, pandomim ve oyun yöntemiyle, 3/6 yaş çocuklarına aktarabilme becerilerini geliştirecek bir çalışmaya imza attılar.

     İlk olarak Akhisar’ın okul öncesi eğitim de öncü kurumu olan, Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul projesini kazanan, ISO 22000 ve 9001belgelerine sahip Yırcalı Anaokulunda gösterilerini sergileyen yaklaşık 25 öğrenci ve bölüm öğretmenlerinin emeği, çocukların dinmeksizin süren kahkahalarıyla karşılık buldu.Zeynep Gülin Öngör Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü Nazan Bahar konuyla ilgili yaptığı açıklamada “ Okulumuz bakanlığımızın ve hayırseverinin desteğiyle hem eğitimde hem de spor, sanat dallarında Akhisar’ımızın da, Manisa’mızın da yüz akı olmaya devam etmektedir. Çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü öğretmenlerimizin uygulama ve staj dersleri haricinde, liseli öğrencilerimizin yeteneklerini sergileyebilecekleri, öz güvenlerini geliştirici, ilerdeki yaşamlarında bir meslek olarak seçecekleri okul öncesi eğitimi öğretmenliği alanında, özellikle yaratıcı dramatizasyon çalışmaları ve oyun, müzik, pandomim etkinlikleriyle, küçük yaşlardaki çocuklarla aralarında ön erken bir köprü kurma fikirlerini destekleyerek uygulamaya geçirdik.  Başarılarımızda ekip çalışmasının önemi çok büyük olduğu için diğer bölümlerimizle de çocuk gelişimi bölümünün bu projesine destek olduk. Çocuk gelişimi öğrencilerimizin okul öncesi kurumlarında eğlenceli ve öğretici staj haricindeki bu çalışmaları için giyim bölümümüzden tiyatro ve gösteri kıyafetlerini temin ettik. Aynı eğitim kampüsü içersinde yapılanan  kurumumuz el birliği ile, çocuklar gülsün diye, öğrencilerimizin de gösteri, tiyatral yeteneklerini sergileyebilecekleri ortam arayışında karşımızda başarılarıyla göz dolduran  Yırcalı Anaokulunu bu çalışmamıza paydaş olarak belirledik. Hem bizim hem de Yırcalı Anaokulunun gülen yüzlü çocukları için, sevincin ön plana çıktığı, dostluk ve paylaşmanın önemini vurgulayan, farklılıkları kucaklayan, engelsiz bir dünya için öncelikle çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve Yırcalı Anaokulu çocuklarının,  kucaklayan sevgisine teşekkür ederim “ dedi.

Zeynep Gülin Öngör Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi çocuk gelişimi ve eğitimi bölümünün, Anaokulunda yaptığı tüm çalışmaları takdir ettiğini belirten Yırcalı Anaokulu Müdürü Keziban Keskin’de eğitimde paydaşlarla çalışmanın, okullarına nitelikli bir farkındalık kazandırdığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.