Akhisar Halk Eğitimi Merkezinin ortağı olduğu Erasmus+KA202 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklık türündeki projenin açılış toplantısı 23-27 Ekim 2017 tarihleri arasında Romanya da gerçekleşti. 

“Better Bakers for an Europan Market” başlıklı, Fırıncılık ve Unlu Mamuller üretimi sektöründe teknolojik aletlerinin kullanımı konulu projenin açılış toplantısına Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman Erdem ve İngilizce Öğretmeni Ahmet Kumbaracı katıldı. 

Söz konusu projenin koordinatörü Romanya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Yunanistan, İtalya, Letonya ve Slovenya’dan da sivil toplum örgütleri, Mesleki ve Yetişkin Eğitim Kurumları temsilcileri katıldı. Toplantıda proje ortakları, yüz yüze tanışma, iki yıl sürecek olan proje faaliyetlerini gözden geçirip detaylarını tartışma ve ortaklar arası görev dağılımını kesinleştirme imkânı yakaladılar. Projenin ana faaliyeti olarak planlanan ortakların kurumlarında uyguladığı müfredatları sunma, diğer ülkelerin müfredatlarıyla kıyaslama ve sonuçta ortaya özgün bir müfredat oluşturmaya yönelik proje koordinatörü Romanya’da kurum idari personeline ve eğitmenlerine yönelik iki farklı eğitim düzenlenecektir. Bunların dışında proje ortağı kurumların ev sahipliği yapacağı projenin gidişatının tartışılacağı toplantılar düzenlenecek.