Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Okul Müdürü İsmail KARABIÇAK açılış konuşmasını yaparak etkinliğe katılanları selamladı. Okul Müdürü yaptığı konuşmada; fizik alanında 2 proje, edebiyat alanında 3 proje, tarih alanında 2 proje, matematik alanında 3 proje, kimya alanında 1 proje, biyoloji alanında 2 proje, coğrafya alanında 2 proje, İngilizce alanında 3 proje, bilişim alanında 5 proje olmak üzere 23 projeyi 50 öğrencinin 18 danışman öğretmenin nezaretinde gerçekleştirdiğini bildirerek etkinliğe katılan tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkürlerini sundu. Okul Müdürü İsmail KARABIÇAK: “Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp teorik bilgilerin gerçek yaşamdaki yerini fark etmelerini sağlar. Bu ortamda araştırmalarını sunan öğrenciler üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkaları ile paylaşmanın coşkusunu ve bunların oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır.” Dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdür Yardımcısı Figen Taran yaptı. Okul öğrencilerinin sunduğu Zeybek halk oyunu gösterisinden sonra, kimya öğretmeni Hasan Silici ve öğrencileri tarafından gösteri deneyi gerçekleştirildi. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı kurdele kesiminin ardından katılımcıların projeleri gezip bilgi almaları ile devam etti. Bilim fuarına ilçemizdeki okul müdürleri ve öğrenciler de ziyarette bulundu. Velilerin de yoğun katılım gösterdiği sergi gün boyunca ziyarete açık bulundu. Saat 10 ‘da başlayan etkinlik saat 16’ da toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. İlk defa gerçekleştirilmesine karşılık, katılanların büyük beğenisini alan fuarda, katılımcıların düşüncelerini yazabilecekleri hatıra defteri de bulunduruldu. 

Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri sportif ve kültürel alanlarda elde ettikleri başarılarının yanında fen bilimleri, edebiyat ve sosyal bilimlerde bilim fuarı çerçevesinde gerçekleştirdikleri projeler ile büyük övgü topladı. Ayrıca Bilişim alanındaki özgün projeler de çok büyük takdir topladı. 

Okul müdürü Sayın İsmail KARABIÇAK ile yaptığımız görüşmede bu güzel etkinliğin gerçekleşmesi için bata okul proje koordinatörlüğünü yürüten Muhasebe ve Finansman Alan Şefi Sayın Bülent AYGÜN’ e akabinde okul öğretmenlerine, öğrencilerine ve okul yardımcı personeline teşekkürlerini iletip CMTAL’nin kocaman bir aile olduğunu, tüm okul olarak her noktada yakaladıkları birlik ve beraberliğin sayısız başarılar getireceğini ifade etti.
Bilim fuarından görüntüleri aşağıdaki linten izleyebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=C6Tw7Kiois8