İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman MERMER, Manisa Büyükşehir Belediyesi  Akhisar Koordinatörü Doğan ENSİVRİ ,bir çok okul idarecisi, öğretmenler ve öğrencilerin  dinleyici olarak katıldığı konferansta, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi ve MEDAR (Mevlana Düşüncesi Araştırmaları) derneği başkanı Sayın Mehmed Veysi DÖRTBUDAK, eşsiz anlatımı ile dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. 

Hz. Mevlânâ’nın hayatından ve eserlerden yola çıkarak onun asırların ötesinden seslenen öğretilerini, örnek kişiliğini dinleyicilere anlatan MEHMED VEYSİ DÖRTBUDAK, Hz. Mevlana’nın bizlerden biri olduğunu; onun, zamanında hiçbir insanı ayırmadan tüm insanlara sevgiyle yaklaştığını, bu yaklaşımın günümüz insanlarında artık var olmadığını ve bunun toplumsal barışa darbe vurduğunu belirtti.

Konferansın devamında Neyzen Ozan TUTAY’ın icra ettiği eserler, dinleyicilere duygu yüklü  anlar yaşattı. Ney icrasından sonra Ozan TUTAY, öğrencilerin ney ve neyzenlik hakkındaki sorularına cevap verdi.

Konferansın sonunda Mehmed Veysi DÖRTBUDAK,  Neyzen Ozan TUTAY ve bu etkileyici konferansın düzenlenmesi için çaba harcayanlara  teşekkürlerini sunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman MERMER, bu yöndeki konferansların tüm toplum için faydalı olduğunu  bu nedenle değerli Veysi hocamızı, tekrar Akhisar’da görmekten mutluluk duyacaklarını belirtti.