Akhisar’da 2011-2018 yılları arasında müzik alanında akademik ve bilimsel faaliyet gösteren Anatolian Bilim Sanat Akademi, Akhisarlılara almış oldukları nitelikli eğitimin çıtasını arttırmak için T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurmuş ve bakanlık tarafından yapılan incelemeler sonucunda akademik müzik kursu olmasına uygun görülmüştür. TC Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak sürdüreceği çalışmalarda yönetmelikte belirtilen Türkçe isim kullanma tebliği gereği ismini Özel Akhisar Duru Müzik Kursu olarak güncelledi.

Özel Akhisar Duru Müzik Kursu kurucusu müzik öğretmeni Niyazi Şahin; “Müzik alanında yıllardır sürdürdüğümüz çalışmalarda Devlet Konservatuarı ve Güzel Sanatlar Liselerine müzisyen gençler yetiştirmekteyiz. Bu süreçten sonra yapacağımız çalışmalarda ulusal ve uluslararası alanda geçerliliği olan sertifika programlarını uygulayacak tek müzik kursu olmanın gururunu yaşamaktayız. Eğitim kadrosu olarak Akhisar’ın en donanımlı müzik öğretmenleri ve usta öğreticileri ile birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” Dedi. 

Şahin, bu güne kadar yapmış oldukları öğrenci profili çıtasını her geçen gün arttıracaklarını belirtip, bugüne kadar ve bundan sonra kendilerini tercih eden bölge halkı ve ailelerine en değerli varlıkları olan çocuklarını emanet ettikleri için teşekkür etti.