Akhisar’da 2012 yılında boşaltılan eski Kız Meslek Lisesi ile ilgili geçtiğimiz günlerde yerel gazetelerde gündeme gelmesinden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “13.11.2018 Cumartesi günü bir gazetede çıkan haber üzerine konuya açıklık getirmek amacıyla : 

    Zaman içerisinde farklı amaçlarla kullanılan ve eski Kız Meslek Lisesi binası olarak bilinen yapı TMMOB Mimarlar Odası Akhisar Temsilciliğinin başvurusu ile tescili istenmiş, İzmir II No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 24/04/2008 tarih ve 3813 sayılı kararı ile II. Derece kültür varlığı olarak tescillenmiştir.

    Binanın tadilat ihtiyacı olup, kullanılamayacak hale gelince 2012 yılında bina  boşaltılmıştır. Aynı yıl Kurula müracaat edilerek projeler için izin alınmış ve izin sonrasında Milli Eğitim Bakanlığından  Projeler için ödenek istenmiştir. Aynı süreçte hayırsever tarafından projelerinin hazırlanması için bir firma yönlendirilmiş ve projelerin hazırlanması 26 ay sürmüştür. Projenin hazırlanması ve Kurul tarafından onaylanması sürecinde Proje Mimarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından 10 kez İzmir II No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna gidilmiş ve iki kez bizzat kurula girilerek çalışmalar hakkında bilgiler verilmiştir.  Proje aşaması tamamlandıktan sonra tadilat için ödenek istenmiş ancak 2015 yılı planlamasına yetişemediği için, 2016 yılı ödeneklerinde yeterli ödenek olmadığından dolayı 2017 yılına ya da Kaymakamlık imkanları, hayırsever vs. ile yaptırılması hususunda diyerek cevap verilmiştir.
 
    2017 Yatırımı için teklif edildiğinde ise Bakanlığımız ilgili birimi tarafından Valilik İmkanları ile yaptırılması şeklinde cevap verilmiştir. 2017 Yılı için verilen bu cevaptan sonra milletvekilimiz Sayın Uğur AYDEMİR devreye girmiş ve ödeneği çıkartılmıştır. 

    Ödenek geldikten sonra ihale hazırlık aşamasında projelerde tespit edilen eksiklikler düzeltilmesi için zaman harcanmış, Manisa Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Birimi tarafından 18 Aralık 2017 tarihine ihale planlanmış ancak ihaleye katılacak bir firmanın teknik bir konuya itirazı ile ihale iptal edilmiş ve 2017 Aralıkta tekrar onay alınmıştır.

    17.01.2018 tarihinde alınan Onay ile binanın tadilatı için ihalenin 05.02.2018 Pazartesi günü saat 11:00’de yapılacağı bilgisi alınmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız.”