Yarışmaya ilçemiz ortaokullarından 10 okul katıldı. Yarışmaya katılan okullar şöyle: Şehit Ali Aksoy Ortaokulu, Şehit Hasan Acar Ortaokulu , Özel Akhisar Koleji, Yavuz Selim Ortaokulu, Gazi Ortaokulu, Ali Şefik Ortaokulu, Ayvaz Dede İ.H.O.,Şehit Serdar Denizer İ.H.O., Doktor A. Tarık Sarı Ortaokulu ,Ülkü Ortaokulu. Yarışmaya katılan okullar seçici kurul ve izleyiciler önünde performanslarını sergiledi.

Yapılan puanlama sonucu Ülkü Ortaokulu İlçe 1.si, Ayvaz Dede İmam Hatip Ortaokulu İlçe 2.si, Özel Akhisar Koleji de İlçe 3.sü oldu.

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Ömer KARINCA koordinatörlüğünde, yine İngilizce öğretmenleri İlknur BİLEN ve Metin BİNGÖL’ün rehberliğinde çalışan öğrencilerimiz İrem TOPÇU, Furkan KESKE ve Esat KAYALAR gösterdikleri performansla göz doldurdu ve seyirciler tarafından çok beğeni kazandılar. Ömer KARINCA: ‘Öğrencilerimiz gerçekten çok emek vererek hazırlandıkları bu yarışmada birinciliği kıl payı kaçırdılar. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.’dedi.

Ayvaz Dede İHO Müdürü Yıldırım BAYIR, ‘’Göklerin ve yerin yaratılması, dillerinizin ve renklerinizin farklı olması da O’nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda bilenler için elbette ibretler vardır. (Rum,22)

Peygamber Efendimiz de Medine’ye Hicret ettiklerinde başta civardaki Yahudiler olmak üzere çeşitli milletlerden heyetler ve mektuplar geliyordu. Bu heyetlerin konuştuğunu anlamak, gelen mektuplara aynı dilden cevap vermek üzere Peygamberimiz, daha çocuk yaşta olan Zeyd Bin Sâbit’in İbranice ve Süryanice öğrenmesini istiyor. O da 15 günde İbranice saha sonra da 17 günde Süryanice öğreniyor. Tabi ki bu kadar kısa sürede öğrenmesi öğrenme isteği ile alakalı olsa gerek.

İnsan ve lisan. Kafiyeli olduğu kadar keyfiyetli, ahenkli olduğu kadar da anlamlı olan iki kelime. Lisan deyince, dil akla gelir. Yüce Allah bu özelliği sadece insan diline vermiştir.

Lisan, başkaları ile iletişim kurmanın en önemli vasıtasıdır. İnsanlar birbirini anlamak, bildiklerini bildiklerini aktarıp bilmediklerini öğrenmek için aynı dili konuşmak zorundadırlar. Atalarımız Bir Lisan Bir İnsan demişler. Bu sebeple birden fazla dil bilmenin önemine vurgu yaptı.’’ dedi.