Tütün Eksperliği Yüksekokulu, Akhisar Meslek Yüksekokulu ve Akhisar Kredi Yurtlar Kurumu ortaklaşa olarak İstiklâl Marşı'nın kabulünün 97. yılı nedeniyle  " 12 Mart İstiklal Marşının Kabulu ve Mehmet Akif ERSOY” konulu konferans düzenlendi. 14 Mart 2018 tarihinde Üniversitemiz Akhisar yerleşkesinde düzenlenen konferansı, Akhisar Namık Oğul Lisesi Tarih Öğretmeni Murat Kızıltaş verdi. 

        Sunuculuğunu TEYÖ öğrencisi Mihrican Doğan’ın yaptığı  Konferansa Tütün Eksperliği Yüksekokulu Müdürü  Prof. Dr. Altay Uğur Gül, Akhisar Meslek Yüksekokul Müdürü  Doç.Dr. Ahmet Çetin, Akhisar Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Osman Yörük, Öğretim elemanları, kurumların idari personeli ve öğrenciler katıldı. 

     "Mehmet Akif’i ne kadar anlıyoruz, hayatındaki kesitlerle gösterdiği kahramanlıklar, bu milletin duygusunu nasıl yansıttığını, akla gelen ilk şeyin en güzel şiiri en iyi şiirinin İstiklal Marşı olduğu, Mehmet Akif büyük bir şairdir, iyi bir şairdir; bütün hayâl dünyasıyla, ritmiyle son derece sağlam bir şairdir" diyen  Tarihçi Murat Kızıltaş böyle bir şiiri kim yazar? Önce bu karakterin varlığından hareketle ve bunun şuuruyla şiire yaklaşmamız gerekiyor dedi. Çünkü bizim şiirimiz, elbette bir şuur şiiridir. Şiir dediğimiz şey aslında şuurdur. İstiklâl Marşı bağımsızlığımızın hikâyesidir. İstiklâl Marşı tarihi bir metindir; aynı zamanda semboliktir, moral değerlerimizin sembolüdür. Sembollerin de tahlil edilmesi gerekir " dedi.

          İstiklâl Marşı'nın "Korkma!" diye başladığını ve tarihsel zemine baktığımızda "Korkma!" kelimesinin düşmandan korkmaktan daha öteye gittiğinin altını çizen Murat Kızıltaş "Bu kelime Peygamber Efendimizin dostu Hz. Ebu Bekir'e söylediği "Korkma"dır. Korkma! yani arka planda bizimle, sizinle olanlar vardır demektedir. İstiklâl Marşı imanla başlar, şükürle biter. İstiklâl Marşı'ndaki ben, millettir. O ben, aidiyeti ifade eder. Bu marşı yazan biziz, onu bütün millet olarak yazdık. İstiklal Marşı, istikbâlimizin marşıdır" diye konuştu.

            Konferans, Tütün Eksperliği Yüksekokulu Müdürü  Prof. Dr. Altay Uğur Gül,  Akhisar Meslek Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Ahmet Çetin ve   Akhisar Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Osman Yörük tarafından  çiçek ve teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.