Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğüne bağlı okulların katılımı ile Milli Egemenlik Meydanı Atatürk anıtına çelenk saat 09.00'da çelenk koyarak eğitim ve öğretim haftası kutlandı.

Çelenk programı ardından İlköğretim Haftası ikinci tören Akhisar Ticaret Odası İlkokulu’nda yapıldı. Programa Akhisar Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Emniyet Müdürü Engin Pınar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mete Demir, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, Siyasi Parti Temsilcileri, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer yaptı. Süleyman Mermer yaptığı konuşmada, “2018/2019 eğitim öğretim yılı bugün başladı. Eğitim insan hayatının olmazsa olmaz parçasıdır ve beşikten mezara kadar devam eder. Millet olarak çocuklarımızı milli ruh düşünce ve davranış çerçevesinde yetiştirmek en büyük arzumuzdur. Medeniyet, teknoloji ve bilim için bütün imkanlar önlerine sunulmuştur. Cumhuriyetimizin ilk yıllarında dağda kırda bayırda kendi başına açan bir çiçek bırakmama hedefine ulaşılmış, bırakın ilköğretim ortaöğretim zorunlu hale getirilmiştir. Akhisar ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak resmi ve özel 160 eğitim öğretim kurumu ve 28 bin örgün eğitime devam eden öğrenciyle hizmet vermekteyiz. 

Başta başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vefat etmiş tüm eğitim çalışanlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Yeni eğitim öğretim yılımızın tüm paydaşlarımıza hayırlı uğurlu olması temennisiyle saygılar sunuyorum” dedi.

Konuşmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, eğitime verdiği desteklerden dolayı Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy’a plaket takdim ederek teşekkürlerini sundu.

Gösteriler bölümünde sınıf öğretmeni Necdet Dereli yönetimindeki Akhisar Ticaret Odası İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı gösteri büyük beğeni topladı. Ardından okul öğrencilerinden Gökçe Kaya, “İlköğretim Haftası” isimli şiirini okudu. Okul öğretmeni Nesrin Tosun önderliğindeki öğrencilerin hazırlamış olduğu dans gösterileri renkli görüntülere sahne oldu. Yine okulun öğrencilerinden Gökçe Kırdar’ın, “İlköğretim” isimli şiirini okudu. Son olarak sahne an Halk Oyunları Antrenörü Samet Göğen’in oluşturduğu Akhisar Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibinin Zeybek Oyunları gösterileri büyük alkış aldı.