Akhisar Sağlık Eğitim Kültür Vakfı kuruluşu ardından 1994 yılında çevre komitesine bağlı olarak “Çocuk Kulübü” adı altında, öğrencilerin sosyal hayatı tanımaları ve Akhisarın sosyal yapısının gelişimini sağlamaya yönelik aktif çocukları bir araya getirdi. 

275 üye ile faaliyete geçen kulüp ağaç dikme, atık kağıt toplama, atık pil toplama, okul kitaplarının takası, hayvanların sahiplenilmesini ilk kez projelendirdi. Yaklaşık 100 kişilik çocuk gurubuyla 1994 yılında “Buram Buram Türkiye” projesi aracılığıyla Türkiyedeki tüm yörelerin halk oyunları sergilendi. Bu proje dahilinde çocuklar Atasözleriyle çevre konusunu işleyen davetiyeleri pastel boya tekniğiyle boyadılar. 500 adet davetiyeyi kendi dünyalarında şekillendirdiler. 
Tiyatro etkinlikleri İlk kez 1994 yılında yapıldı.1994 yılında pankartlarla çevrenin ve doğanın korunmasına yönelik faaliyetlerde bulunuldu. Kamplar yapıldı. Çevre Bakanımıza ilk dilekçe elden 1994 yılında Çocuk Kulübü tarafından verildi. Şu an Akhisarda çevrenin yeşile hakim olması 1994 yılında aktif olan gençlerin ve çocukların doğaya olan sevgisinin eseridir.

Dünya nüfusunu milyonlarca çocuk temsil ederken; Doğdukları andan itibaren hiçbir bebek ne annesini nede babasını nede ülkesini seçme hakkına sahip. Dünyaya varlığını ispatlamak için ilk işi ağlamak olan çocuklar belli yaşa kadar anne ve babalarının gözetimi altında, dünyanın geleceğine her gün bir çizik atarken, çocuklarımızın geleceğini belirlemek kaderini belirlemekle eş değerde olabilecektir. O sebeple STK olarak çocuklarımıza geleceği emanet etmekte hızlı ve kararlı adımlarla öncülük yapmak zorundayız. 

Sevgili üyelerimiz hepinizi göstermiş olduğunuz faaliyetlerden dolayı kutluyor; Akhisarın ve tüm dünya çocuklarının geleceğine en bilimsel en barışçıl imzayı atmanızı canı gönülden temenni ediyorum. 

AKHİSARDA OTURAN ÇOCUKLARIN TAMAMI ÇOCUK PLATFORMUNA ÜYE OLDUKTAN SONRA ÇOCUK MECLİSİNE GİRMEYE HAK KAZANABİLMEKTEDİRLER

AKHİSAR SAĞLIK EĞİTİM KÜLTÜR VAKFI
(AK-SEK VAKFI) ÇOCUK MECLİSİ HÜKÜMLERİ
Akhisar Sağlık Eğitim Kültür Vakfı Yönetim Kurulunun 24/02/2011 Tarihinde Yapmış Olduğu Yönetmenler Meclisi Toplantı Sonucu Akhisar Sağlık Eğitim Kültür Vakfı Bünyesinde AK-SEK Vakfı Çocuk Meclisi Oluşturulması İçin Aşağıda Belirtilen Maddelerdeki Tüzük Yönetmeliği Uygun Görülmüştür
ÇOCUK MECLİSİ YÖNETMELİĞİ 
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç Kapsam Dayanak ve Tanımlar
Amaç
MADDE 1.1)Bu Yönetmeliğin amacı; AK-SEK Vakfı bünyesinde kurulacak olan AK-SEK Vakfı Çocuk Meclisinin kuruluşunu; Çalışma esas ve usullerini belirlemektedir.
Kapsam
MADDE 2.1) Bu Yönetmelik, Sağlık; Eğitim; Kültür ve Komite Başkanlarıyla ilgili birimlerin tamamını kapsamına alır. 
Dayanak
MADDE 3.1)Bu Yönetmelik, Akhisar Sağlık Eğitim Kültür Vakfı Resmi Senedi 1. bölüm Kuruluş Hükümleri, Amaç Hizmet konuları 3.6 madde ve tüm çalışma amaçlarını içerip; Vakıf Yönetim ve Hizmet Komiteleri Madde – 14 kapsamına almaktadır. Spor ve Gençlik Komiteleri oluşum ve çalışma hükümlerini bünyesine alır.
Tanımlar
MADDE 4.1) Bu Yönetmelikte Geçen;
AK-SEK VAKFI ÇOCUK MECLİSİ: Akhisar, beldeleri, köylerini, tüm ilköğretim okullarını, 17 yaşını aşmamış olan kız ve erkek çocukları,
Başkanlık : Akhisar Sağlık Eğitim Kültür Vakfı Başkanını,
Çocuk Meclisi: Akhisar Sağlık Eğitim Kültür Vakfı 7-17 yaş grubu Çocuk Meclisini,
Çocuk Platformu: Çocuk Meclisine üye olmak için müracaat eden bütün çocukları,
Genel Kurul: Çocuk Meclisi Genel Kurulunu,
Başkanlık Divanı: Çocuk Meclisini sevk ve idare eden Çocuk Meclisi Organını,
Komisyon: Genel Kurul üyelerinden oluşan ve belli konularda çalışma yapan Çocuk Meclisi organını,
Seçim Komisyonu: Çocuk Platformunda çocuklar arası seçimi organize eden komisyonu, 
ifade eder.
İKİNCİ BÖLÜM
Çocuk Platformu Oluşumu, Toplanma ve Divan
Çocuk Platformunun Oluşumu
MADDE 5.1) Çocuk Platformu 7-17 yaş grubu çocuk meclisine müracaat eden çocuklardan oluşur. 
Çocuk Platformunun Toplanması
MADDE 6.1) Çocuk Platformu çocuk meclisini seçmek üzere her yıl Nisan ayının son haftası AK-SEK Vakfı tarafından yapılacak ilan ve çağrı üzerine toplanır. Toplanan çocuklar kendi aralarından seçecekleri bir başkan ve 5 katip üyeli divan oluştururlar.
Çocuk Platformu Divanının Görevi
MADDE 7.1) Çocuk platformu divanı, çocuk meclisi üyeliği için müracaat eden ve seçilme şartlarına uygun çocuklar arasından 37 asil ve 37 yedek olmak üzere Çocuk meclisi üyelerinin gizli oyla yapılacak seçim işlemlerini yürütür. Divan üyeleri de oy kullanabilir.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Çocuk Meclisinin Amacı Adaylık ve Seçilme Şartları
Çocuk Meclisinin Amacı
MADDE 8.1) Akhisar sınırları içinde yaşayan çocukların toplumsal yaşam şeklinin birliğini sağlayan değerlerini geliştirmek, çocukların sorunlarını tespit edip, çözüm önerileri sunmak, çevre bilincini geliştirmek, çocukların toplumsal hayatta üretim, iş, sanat, spor, sağlık eğitim kültür; STK(Sivil Toplum Kuruluşu) üyeliklerine yönlendirilmesi v.b.alanlarda söz sahibi olabilmesi için gerekli çalışmalara öncülük etmek, kentsel yaşama katılma ve kente ait sorunlardan yola çıkarak taleplerin belirlenmesi, çözümler ve projeler üretilmesinde aktif olmalarının sağlanması ve projelerin yetkili birimlere ulaştırılmasına öncülük edilmesi. Çocuklar da demokrasi bilincini geliştirmek ve demokratik yaşam tarzını benimsetmek.
Adaylık ve Seçilme Şartları
MADDE 9.1) Çocuk Meclisi Üyeliğine Aday Olabilmek İçin;
a- 7 yaşına girmiş ve 17 yaşını geçmemiş olmak,
b- Akhisar ilçesi sınırları içinde ikamet etmek,
c- Üyelik başvuru formunu doldurmak,
d- Çocuk platformuna iştirak etmiş olmak,
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Çocuk Meclisinin Oluşumu Organları Görevleri ve Süresi
Çocuk Meclisinin Oluşumu
MADDE 10.1) Çocuk Meclisi, Akhisar İlçe sınırları içerisinde yaşayan 7-17 yaş grubu 37 asil, 37 yedek üyeden oluşur.
Çocuk Meclisinin Organları
MADDE 11.1) 
a) Çocuk Meclisinde bir meclis başkanı, beş meclis başkan vekili meclis divanını oluşturur ve toplantıları yönetir.
b) Yönetim kurulu on yedi kişiden oluşur ve meclisin aldığı kararları yürütür. On dört yönetim kurulu üyesi mahalle sorumluluğunu üstlenir. Üç yönetim kurulu üyesi yakın köy ve beldelerin sorumluluğunu üstlenir.
c) Gerektiği kadar ihtisas komisyonu kurulur. Dışarıdan yetkili ve deneyimli kişilerden destek sağlanır. 
d) Engelli çocukların üyelik hakları ve yönetim temsil organlarında yer almalarında herhangi bir engel ve sınır yoktur. 
Çocuk Meclisinin Yetki ve Görevleri
MADDE 12.1) Çocuk Meclisi, yönetmelik hükümlerine aykırı olmamak üzere faaliyet ve işleyişlerini düzenlemek üzere yönerge hazırlar. Çocuk Meclisi, çocuk meclis üyelerine yönerge hükümlerine göre yaptırım uygulayabilir. Buna karşılık çocuk meclis üyeleri de yasal haklarını kullanabilir.
MADDE 12.2)Çocuk Meclisinin Görevleri :
a) Çocuk Meclisi başkanını, başkan vekillerini, divan üyelerini seçmek,
b) Çeşitli konularda çalışmalar yapacak komisyonları seçmek,
c) Kanun, tüzük ve yönetmeliklere uygun toplantılar yapmak,
d) Akhisar İlçesindeki çocukların kamuoyuna seslerini duyurup, problemlerini dile getirmek için gereken her türlü çalışmayı yapmak. Okullar içinde alt birimler oluşturup aile içi sorunların ve adalet, sağlık, eğitim konusunda yerel basında, ulusal ve uluslar arası medya da bu konular içeren projeleri görselleştirmek. Bilim, spor, sanat konulu projeleri üretip, üretenlere de destek olmak.
e) Yönetmeliğin 8 inci maddesinde sayılan amaca uygun hizmetlerin yerine getirilmesini sağlamak.
f) Yerel yönetime bağlı birimlere, çevre konulu projeleri bünyesinde taşıyan hizmetlerde Belediye Meclisine yazılı rapor sunmak. Görülen ve keşfedilen noksanlar hususunda desteklemek.
g) İlgili konularda veya sosyal sorumluluk gereği diğer konularda kurum, kuruluşlarla ve Ulusal ve Uluslararası STK larla her türlü işbirliği yapmak.
l) Gerektiğinde aynı amaca yönelik birlik ve kuruluşlara üye olabilmek ve temsilciler göndermek. Çocuk hakları ve ihlalleri üzerine uygulamadan gelen sorunları gerekli bakanlığa bildirmek.
Çocuk Meclisinin Süresi
MADDE 13.1) Çocuk Meclisinin görev süresi bir yıldır. 

BEŞİNCİ BÖLÜM
Çeşitli Hükümler
Çocuk Meclisi Üyeliğinin Sona Ermesi
MADDE 14.1) Çocuk Meclisi Üyeliği;
a) Üyenin ölümü yada istifası ile kendiliğinden,
b) Akhisar ilçe sınırları dışına taşınmasıyla,
c) Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket etmesi üzerine, meclis kararı ile sona erer.
d) Yapmakla yükümlü olduğu görevleri yapmamak da ısrar etmek,
Çocuk meclisi organlarının çalışması ve meclis düzeni
MADDE 15.1) Çocuk Meclisinin çalışma düzeni, meclis organlarının seçimi, faaliyet kollarının belirlenmesi ve meclis organlarının çalışma esasları çocuk meclisi tarafından bu yönetmelik hükümlerine aykırı olmamak üzere hazırlanacak Yönerge ile belirlenir.
Çocuk Meclisi Sekreteryası 
MADDE 16.1) Meclis çalışmalarında bağımsızdır. Kendi sekreteryasını kuruncaya kadar meclisin idari ve bürokratik işlemleri Akhisar Sağlık Eğitim Kültür Vakfı Müdürlüğünce yürütülür. 
Danışmanlık ve Rehberlik
MADDE 17.1) Çocuk Meclisi üyelerinin çalışmalarında yardımcı olmak üzere Vakıf; Spor ve Gençlik Komitesi; Sağlık ve Sosyal Güvenlik Komitesi; Ziraat Sanayi Ekonomi Komitesi; Kültür ve Turizm komitesi; Eğitim ve Öğretim Komitesi nezaretinde danışmalar ve rehberlik yapacak uzmanlar görevlendirilebileceği gibi bu amaç için hizmet alımı yapılabilir. AK-SEK VAKFI ÇOCUK MECLİSİ projelerinin tamamında Kadın ve Aileden sorumlu Bakanlığı; Çocukların Sağlık sorunlarının güvence altına alınabilmesi amacıyla Sağlık Babanlığı; Sporla ve Eğitimle ilgili projelerde, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı; Kültürle ilgili projelerin tamamında, Kültür Bakanlığı; Ziraat ve köylerde yapılacak çalışmalarda, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı; Yurt dışı tanıtımlarında Dış İşleri Bakanlığından danışmanlık ve Rehberlik desteği istenebileceği gibi ortak projeler oluşturulması hususunda çalışmalar da yapılabilecektir. 
Çocuk Meclisinin Mali Yapısı
MADDE 18.1) Akhisar Sağlık Eğitim Kültür Vakfı Çocuk Meclisine bütçesinden ödenek ayırmak suretiyle ayni ve nakdi yardım yapar ve destek sağlar. Her türlü karşılıksız bağış kabul edilebilir. Konser, kermes, tiyatro gelir sağlayacak her programı organize edebilir düzenleyebilir.
ALTINCI BÖLÜM
YÜRÜRLÜK ve YÜRÜTME
Yürürlük
MADDE 19.1) Bu Yönetmelik, meclis kararının kesinleşmesini takip eden günde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 20.1) Bu Yönetmelik hükümlerini, Akhisar Sağlık Eğitim Kültür Vakfı tüzüğü 8. maddesi 2. bendi gereğince Akhisar Belediye Başkanlığı Makamı; olmadığı zamanlarda Akhisar Sağlık Eğitim Kültür Vakfı Başkanı; Olmadığı zamanlarda AK-SEK Vakfı Müdürlüğü, ya da Vakfın Temsil yetkisi vereceği bir uzman AK-SEK Vakfı Çocuk Meclisi Komisyonu yürütür.